Ед Уудуърд обяви дали се меси в трансферите и как се избират играчите в Юнайтед


Ед Уудуърд обяви дали се меси в трансферите и как се избират играчите в Юнайтед
Снимка: Getty Images/Guliver

2342 0

Вицепрезидентът на Манчестър Юнайтед Ед Уудуърд обяви каква е неговата роля в трансферните дейности на клуба. Директорът разказа как се правят трансферите в големия английски клуб в последно време.

"Всички решения, свързани с подбора на играчи, се взимат от футболни експерти. Моето участие се изчерпва с разпределението на парите. Треньорът има право на вето върху трансфера - никога няма да подпишем с играч, който треньорът не иска да види, защото няма да го пуска да играе. Но също така вярваме, че скаутският отдел, футболните експерти, също трябва да имат право на вето", коментира Уудуърд, цитиран от Goal.com.

"Аз не участвам в подбора на персонала, както си мислят мнозина. Съществува мит, че аз гледам играчи в YouTube и ги избирам. Не разбирам от това, намирането на играчи е изкуство. нямам интерес да правя това. Просто искам да видя ясен процес, защото ако харчите много пари за играч, трябва да сте сигурни, че получавате повече, отколкото губите", допълни вицепрезидентът на клуба.

"Идеята е да проучите играчите в затворена среда, а не да слушате пресата или да се разсейвате от противоречиви изявления на агенти. Опитваме се да вземаме информирани решения. Трябва да се отбележи, че търсенето на играчи не работи по най-добрия начин в последните години. Но сега знаем кои са най-добрите ни скаути", каза още той.

"Съдете за скаутския отдел по предстоящия трансферен прозорец, където, надявам се, ще можем да съберем отбор, който да бъде на нивото, на което искаме да бъдем. Треньорът разговаря с експертите през септември и обясни кои позиции иска да подсили и какви характеристики трябва да имат играчите", завърши Уудуърд. А кои, според слуховете, са набелязаните играчи вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички