ESPN: Ливърпул си осигури трансфера на нов холандски защитник


ESPN: Ливърпул си осигури трансфера на нов холандски защитник
Снимка: Getty Images/Guliver

10423 0

Ливърпул се намира в заключителната фаза от своите действия по привличането на нов защитник, твърди американската медия ESPN. Според информациите, "червените" са напът да привлекат високо оценявания защитник на ПЕК Цволе Сеп ван ден Берг.

17-годишният тинейджър се подвизава като централен бранител в своя отбор, като е висок близо 1,90 метра. Той е сънародник на титулярния защитник на Ливърпул - Върджил ван Дайк. Интерес към бранителя имаше и от страна на ПСВ, Аякс и Байерн Мюнхен, но в крайна сметка неговата крайна дестинация изглежда, че ще бъде "Анфийлд".

Очаква се ван ден Берг да бъде привлечен в Мърсисайд за сума от порядъка на 2 млн. паунда, тъй като се намира в последната година от своя контракт. Очаква се той да премине медицински тестове в сряда, а най-късно до петък да бъде представен официално като футболист на Ливърпул.

Ван ден Берг е силен в единоборствата и спокоен при владението на топката, но тепърва трябва да усъвършенства играта си във въздуха. Той ще се превърне в първата нова придобивка на Ливърпул през това лято. Този трансферен ход напълно опровергава очакванията, че "червените" няма да бъдат агресивни по отношение на трансферите през този прозорец.

Междувременно бившият полузащитник на Ливърпул - Филипе Коутиньо, който е спряган за завръщане на "Анфийлд", призна, че може да напусне Барселона през това лято (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички