Доскорошният капитан на Манчестър Юнайтед си намери нов отбор


Доскорошният капитан на Манчестър Юнайтед си намери нов отбор
Снимка: Guliver/GettyImages

11435 0

Бившият капитан Манчестър Юнайтед Антонио Валенсия се завърна в родината си. Фланговият футболист преминава със свободен трансфер в шампиона на Еквадор ЛДУ Кито. Договорът му е за две години и влиза в сила след Копа Америка. Еквадор отпадна от надпреварата с Валенсия в състава си.

Антонио Валенсия прекара 10 г. на „Олд Трафорд", където спечели всичко значимо в Англия, както и трофея от Лига Европа. 33-годишният футболист дори стана за кратко капитан на отбора при Жозе Моуриньо, но редица травми ограничиха участието му в мачове.

Новият мениджър Оле Гунар Солскяр реши да не предлага нов договор на футболиста и той си тръгна като свободен агент. ЛДУ Кито е най-успешният еквадорски отбор с 11 титли в местното първенство. Тимът е единственият от тази страна, който има спечелена Копа Либертадорес, както и Копа Судамерикана. Съставът от столицата има и два успеха в Рекопа Судамерикана.

Любопитна новина пък бе разкрита от испанското издание "Mundo Deportivo". То пише, че Барселона е направил опит да привлече защитник от "Олд Трафорд", като повече по темата може да прочетете тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички