Челси съвсем се отдалечи от Шампионска лига след звучен шамар от Евертън


Челси съвсем се отдалечи от Шампионска лига след звучен шамар от Евертън
Снимка: Getty Images/Gulliver

2107 0

Лошите моменти за Челси през този сезон продължават. Лондончани загубиха с 2:0 от Евертън на "Гудисън Парк" в двубоя от 31-ия кръг на Висшата лига. Ричарлисон и Сигурдсон се разписаха през втората част. Това поражение на този етап изважда Челси от сметките за топ 4, като вече са на цели 3 точки от четвъртия Арсенал, а отборът на Маурицио Сари в момента е шести.

"Сините" имаха сериозно предимство преди почивката, но не успяха да стигнат до гол, въпреки че имаха много положения. Още в първите десетина минути Пикфорд спаси опасни удари на Еден Азар. Жоржиньо отправи много опасен удар в 20', но Пикфорд спаси. Пред Педро Родригес се откри много добра възможност в 30-та минута, но ударът му не бе точен и топката излезе в аут. В края на полувремето Педро се разписа, но попадението правилно не бе зачетено, защото при паса испанския футболист бе в положение на засада.

През второто полувреме тимът на Марко Силва заигра по-агресивно и по-добрата им игра даде резултат. Още в 49' резултатът бе открит. Сигурдсон центрира от корнер в наказателното поле, където Калвърт-Люин стреля с глава, но Кепа Арисабалага успя да спаси. След това Ричарлисон стигна до отбитата топка и не сгреши. След попадението лондончани опитаха да натиснат съперника, но липсваше завършващият удар. В 71' съдията отсъди дузпа за домакините заради нарушение на Маркос Алонсо срещу Ричарлисон. Сигурдсон стреля в десния ъгъл, но Кепа Арисабалага спаси, но при добавката бе безгрешен за 2:0.

Евертън, от своя страна, запази втора последователна суха мрежа у дома срещу отбор от топ 6, след като не допусна гол и при домакинството на Ливърпул в градското дерби. Успехът на „карамелите“ ги изкачи на 11-та позиция в таблицата, докато „сините“ са вече шести, на три точки от лондонския съперник Арсенал, който заема четвъртото място за момента. В следващия кръг след паузата за националните отбори Евертън пътува до столицата за визита на Уест Хем, докато Челси отново гостува, този път на новака Кардиф.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички