Бягство от дома в преследване на мечтите: Разтърсващата история на Садио Мане


Бягство от дома в преследване на мечтите: Разтърсващата история на Садио Мане
Снимка: Getty Images/Guliver

19689 0

Една от големите звезди на Ливърпул Садио Мане разказа разтърсваща история от своето минало, което е достойно за сценарий на филм. Сенегалецът разкри, че е направил опит за бягство от своя дом в преследване на голямата си мечта - да играе футбол.

Говорейки пред "France Football", Мане признава, че е бил готов на всичко, за да прави това, от което изпитва най-голяма наслада, а именно играта с топка. Нападателят на мърсисайдци сподели, че е имал желанието да напусне училище, за да се отдаде на футбола - нещо, което не е било одобрено от неговите родители.

Тъкмо това предизвиква тогава 16-годишният Мане да действа спонтанно, решавайки да избяга от семейството и училище, без да споделя на никого, освен с най-добрия си приятел. И Садио го прави - заминава безразсъдно за столицата на Сенегал Дакар, където да търси щастието за него, наречено футбол.

"Подготвих всичко до най-малката подробност, знаейки че не разполагам с никакви пари. Когато слънцето залезе, излязох пред къщата ни, където скрих спортната ми раница, за да не бъда неприятно изненадан при напускането си", започна Мане, разкривайки плана си за бягство.

"Рано на следващата сутрин, около 6 часа, измих зъбите си, като дори не си взех душ. Напуснах без да казвам на никого, освен на най-добрия ми приятел. Вървях дълго време, за да се срещна с един приятел, който ми даде пари на заем за билет за автобус към Дакар", уточни Мане.

"Там бях посрещнат от семейство, което не познавах. Веднага започнах тренировки в разпознаваеми отбори. Моите родители обаче ме търсиха под дърво и камък. Те бяха убедени, че моят най-добър приятел знае къде съм. Той обаче издържа и не каза нищо. Но моето семейство и неговото го поставиха под жесток натиск, и той се поддаде."

"Впоследствие родителите ми се обадиха да се върна вкъщи. Първоначално не желаех да се върна, понеже се срамувах от постъпката си, но след това се съгласих при условие, че ми позволят да изпробвам късмета си, когато завърши учебната година", разкри още Мане.

Относно изпитанията около това приключение, Мане сподели: "Имаше 200 или 300 младежи, които чакаха на опашката за своя шанс. Всичко започна лошо за мен, защото когато се представях, станах за смях. Не изглеждах като футболист. Носих гащи, които въобще не изглеждаха като футболни шорти. Бутонките ми бяха разкъсани от двете страни, като ги бях зашил с тел, доколкото можех."

"Хората, които имаха задачата да правят подбор на футболистите, гледаха към мен и ме питаха: "Наистина ли искаш да станеш футболист". Разбирах ги, но нямах избор. Тъй като не бях толкова зле, те ме взеха. Това беше началото на моето приключение", споделя с усмивка Мане.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички