Безумна вратарска грешка спаси Ливърпул в най-слабия мач на тима във Висшата лига


Безумна вратарска грешка спаси Ливърпул в най-слабия мач на тима във Висшата лига
Снимка: Guliver/GettyImages

3094 0

Дори в най-слабия си мач за сезона в английската Висша лига водачът в класирането Ливърпул се добра до успех. "Червените" стигнаха до пълен обрат и успех с 4:3 срещу неудобния за тима в последните години тим на Кристъл Палас.

В антигерой за гостите на "Анфийлд" се превърна стражът Сперони, който си отбеляза автогол за 3:2 и попречи на лондонския тим да стигне до сензационна точка в дома на лидера в Англия. В добавеното време пък паднаха цели два гола, но първият беше за Ливърпул за 4:2.

Ливърпул определено не изигра добър мач, като домакините буквално проспаха първото полувреме и логично изостанаха в резултата. В 34' Заха развинти Милнър по дясното крило и намери отлично Таусенд в наказателното поле, който завърши класно за 0:1. 

Само за 8 минути след началото на второто полувреме Ливърпул успя да обърне резултата. Първо Мохамед Салах се разписа с 46', след като удар на Ван Дайк пробва удар отдалеч, топката рикошира, но се озова в египтянина, който с отличен завършващ удар реализира - 1:1. В 53' пък Кейта намери Фирмино в наказателното поле, той намери начин да стреля, а топката рикошира и се озова във вратата - 2:1.

И, когато всички очакваха безпроблемен успех на "червените", гостите изравниха. В 65' при центриране от корнер Томкинс беше оставен непокрит и с глава безпроблемно реализира за 2:2. Все пак в 75' Салах вкара за 3:2, но голът може да бъде записан и като автогол на вратаря Сперони. При центриране на Милнър от крилото стражът се опита да избие с ръка, но насочи топката към вратата си. Там на голлинията Салах успя да засече - 3:2.

В 91' Сане при контраатака успя да отбележи за 4:2, а буквално в последната минута на продължението Мейер върна гола за 4:3. При последната атака на гостите за мача отново той пробва удар отдалеч, но беше неточен - 4:3.

Малко преди края на редовното време пък Джеймс Милнър, който записа много слаб мач, получи и втори жълт картон, заради който беше изгонен от игра. Това обаче не попречи на Ливърпул да запази 3-те точки в своя актив.

Благодарение на успеха, Ливърпул ще запази със сигурност разстоянието в класирането спрямо Манчестър Сити. "Червените" са със 7 пункта пред "гражданите", които играят срещу Хъдърсфийлд в неделя.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички