Арсенал съвсем остана без защита, след като продаде капитана си


Арсенал съвсем остана без защита, след като продаде капитана си
Снимка: Getty Images/Guliver

2829 0

Съставът на Арсенал съвсем остана без защитници, след като най-стабилният футболист на този пост Лоран Косчелни беше продаден на Бордо. Капитанът на "артилеристите" преминава във френския тим срещу едва 5 милиона евро, като до момента англиският тим не е взел негов заместник.

Френският ас, който е титуляр от години на "Емиратс", пожела да напусне на всяка цена. За тази цел отказа и да тренира, и да пътува за американското турне на тима. Арсенал се опита да поднови договора му, но Косчелни отказа и настоя за трансфер в Лига 1. В крайна сметка, той избра Бордо, въпреки че имаше оферта и от Рен.

Така след 9 години в Арсенал Косиелни се завръща във Франция, където за последно игра в Лориен. За лондончани защитникът изигра 353 мача с 27 гола. С тима той спечели на три пъти Купата на ФА и Къмюнити Шийлд. За националния отбор има 51 двубоя и 1 попадение.

"Артилеристите" правят всякакв опити, за да подсилят състава си, и дори привлякоха Никола Пепе. Оказа се, че имат интерес и към една от големите звезди на Барселона (вижте подробности в тази статия).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички