Арсен Венгер защити Почетино и обясни критиките към него със собствената си съдба


Арсен Венгер защити Почетино и обясни критиките към него със собствената си съдба
Снимка: Guliver/GettyImages

1698 0

Легендарният мениджър на Арсенал - Арсен Венгер, се изказа в подкрепа на наставника на големия лондонски враг Тотнъм - Маурисио Почетино. Аржентинецът е съсипван от критики за слабото начало на сезона от страна на "шпорите" и дори се заговори за негово уволнение. Френският специалист обаче е категоричен, че работата на мениджъра говори сама за себе си. 

"Мисля, че той се представя много добре в Тотнъм, всички признават това. Той бавно изгради този толкова силен отбор с млади играчи", коментира Венгер и обясни защо има толкова критики към Почетино на този етап, давайки пример със самия себе си. 

"Всяка година хората искат нещо повече от теб, изпитах това в Арсенал. 20 годинюи поред бяхме в топ 4, но накрая това не беше достатъчно. Когато прекараш 4-5 години някъде, независимо колко добре се справяш, трябва да покажеш на хората, че можеш да постигнеш още повече. Почетино се намира на този етап", категоричен беше Венгер.

"В момента те са малко дебалансирани. Когато играх срещу тях преди 2-3 години, те бяха млад, гладен за успехи отбор, който бе открил своите силни страни и имаше добро ядро от футболисти, които израстваха заедно. Днес в отбора не се усеща същата химия. Играч като Ериксен не е същият, защото не иска да обвърже бъдещето си с клуба", допълни опитният френски специалист. Междувременно Венгер разкри и причините зад слабата форма на Пол Погба (мнението му четете в тази статия)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички