Агуеро: Няма да завърша кариерата си в Манчестър Сити


Агуеро: Няма да завърша кариерата си в Манчестър Сити
Снимка: Getty Images/Guliver

5269 0

Серхио Агуеро заяви, че все още възнамерява да се завърне в своя роден клуб Индепендиенте в Аржентина, преди да се оттегли от футбола, след като изтече контрактът му с Манчестър Сити.

30-годишният футболист удължи договора си с „гражданите“ за още един сезон, който го оставя на „Етихад“ до юни 2021 и отново сподели желанието си да се завърне в отбора, в който започна своята кариера в родната Аржентина. Агуеро напусна Индепендиенте, за да се присъедини към Атлетико Мадрид през 2006, преди да отиде в Сити пет години по-късно за сумата от 38 млн. паунда, превръщайки се през годините оттогава в голмайстор на клуба за всички времена.

„Очевидно, феновете на Индепендиенте са развълнувани от идеята за мое завръщане, но аз имам договор с Манчестър Сити и ще се опитам да се фокусирам върху следващите две години, които ми остават от него“, каза нападателят. „След това ще реша какво да правя, но Индепендиенте винаги влиза в моите планове“, допълни той.

Агуеро не е играл за Аржентина от Световното първенство в Русия през изминалата година, но ще се завърне в редиците на националния отбор на започващата през юни Копа Америка. Нападателят има 32 гола във всички турнири през този сезон и помогна на Сити да постигне исторически домашен требъл.

Междувременно президентът на Байерн Мюнхен Ули Хьонес заяви за звезда на Манчестър Сити, че ще им излезе твърде скъпо, за да го привлекат на "Алианц Арена" (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички