6 играчи, които фамилия Глейзър отказа да привлече на "Олд Трафорд"


6 играчи, които фамилия Глейзър отказа да привлече на "Олд Трафорд"
Снимка: Getty Images/Guliver

11922 0

Напоследък собствеността на фамилия Глейзър в Манчестър Юнайтед е под светлината на прожекторите и много фенове на клуба открито призовават собствениците да напуснат "червените дяволи". Мнозина от тях са крайно разочаровани от решението на Глейзър да включат Юнайтед в създаването на Европейска Суперлига, но други са ядосани от много по-дълго време на шефовете на отбора.

Фамилия Глейзър придоби "червените" през 2005 година и през тези 16 сезона тя често бе критикувана, че не е привличала най-добрите футболисти в Манчестър. Ето кои са шестте играчи, за които собствениците на Юнайтед са отказали да плащат:

Серхио Агуеро

Сър Алекс Фъргюсън разкрива в своята книга, че ръководството на тима му е отказало да плати исканите от Атлетико Мадрид 35 милиона паунда за аржентинския нападател през 2011 година. Впоследствие Манчестър Сити брои 38 милиона паунда за него на "дюшекчиите" и Агуеро се превърна в основна фигура на "Етихад".

Уесли Снайдер

Уесли Снайдер бе един от най-ефективните плеймейкъри в света, когато беше на върха на силите си. През 2011 година той е водел неофициални преговори с Юнайтед, но Глейзър отново отказва да удовлетвори финансовите претенции на Интер, които са били в рамките на 35 милиона паунда.

Еден Азар

Белгиецът направи име в Челси, а сега играе в Реал Мадрид. "Сините" платиха за него 32 милиона паунда на френския Лил, но Сър Алекс признава, че по онова време исканата сума за този играч е била прекалено висока, а лондончани са платили дори допълнително 6 милиона на агента на Азар.

Месут Йозил 

През 2010 година Йозил премина от Вердер Бремен в Реал Мадрид срещу 11.5 милиона паунда, но малко след това става ясно, че Юнайтед също се е интересувал от него, но Фъргюсън не е успял да убеди фамилия Глейзър, че този играч си заслужава да бъде привлечен. След няколко години престои на "Бернабеу" Йозил все пак акостира във Висшата лига, но в състава на Арсенал!

Давид Вия

През 2010 година 36 милиона са се сторили доста висока цена на шефовете на "Олд Трафорд" за играч като Давид Вия. Но, само година по-късно, испанецът вдигна трофея в Шампионска лига именно след като отбеляза гол във вратата на Ван дер Саар.

Джейдън Санчо

И за финал - най-пресният случай! През лятото на 2020 година фамилия Глейзър не пожела да плати на Борусия Дортмунд исканите 120 милиона евро за правата на англичанина Джейдън Санчо. Все пак, през идното лято собствениците имат шанс да поправят тази грешка и да закупят бързоногия нападател за дори по-малка сума - 78 милиона, преди отново да е станало късно...

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички