5 от 5! Гол от корнер за Астън Вила не сложи край на приказния старт на Арсенал


5 от 5! Гол от корнер за Астън Вила не сложи край на приказния старт на Арсенал
Снимка: Getty Images

1680 0

Арсенал продължава да пише история през този сезон, след като записа пета поредна победа във Висшата лига на Англия, надигравайки с 2:1 гостуващия Астън Вила. Така хората на Микел Артета записаха най-успешния си старт във Висшата лига, което не се е случвало от времето на Арсен Венгер.

За последно „артилеристите“ започнаха сезона с 5 успеха през далечната вече кампания 2004/5. Така лондочани окупираха и върха в класирането с 15 точки.

В герои за Арсенал се превърнаха Габриел Жезус и Габриел Мартинели. За гостите се разписа Дъглас Луис директно от корнер.

Логично мачът на „Емиратс“ започна с натиск на домакините. След половин час игра те откриха резултата, когато Жезус прати топката в мрежата след добавка - 1:0. Хората на Артета продължиха да пропускат и почивката дойде при минимална преднина за тях.

Доминацията на Арсенал продължи и след паузата. Изненадващо в 74-ата минута гостите изравниха с гол директно от корнер на Дъглас Луис. След изпълнението му останаха сериозни съмнения за нарушение срещу вратаря Рамсдейл, но претенциите на домакините не бяха уважени.

Радостта на гостите обаче продължи само 3 минути. Габриел Мартинели вкара за 2:1 след пас на Сака и донесе успеха.

Така мениджърът на бирмингамци Стивън Джерард допусна четвърта загуба в първите 5 мача от сезона. Вила остава на предпоследното място с 3 точки.

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички