5 гола и тотална доминация: Ливърпул е на полуфинал за Карабао Къп след пердах над Уест Хем (ВИДЕО)


5 гола и тотална доминация: Ливърпул е на полуфинал за Карабао Къп след пердах над Уест Хем (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

5802 0

Ливърпул на Уест Хем на пух и прах на своя "Анфийлд", побеждавайки "чуковете" с 5:1 на четвъртфинала за Карабао Къп. Мърсисайдци продължават към предпоследната фаза на турнира, където ще премерят сили с някой от отборите на Челси, Фулъм или Мидълзбро.

Големият герой за мърсисайдци се казва Къртис Джоунс, който се отчете с две попадения на "Анфийлд". По още едно добавиха Доминик Собослай, Мохамед Салах и Коди Гакпо. Голът на честа за лондончани пък бе реализиран от Джаръд Боуен.

Момчетата на Юрген Клоп тотално надиграха своя опонент. Днес те вкара своя гол №500 в надпреварата и вече имат 503 на сметката си. Ливърпул бе много по-активен от двата тима на терена и заслужи мястото си сред най-добрите 4 в турнира. 

Ливърпул се присъединява към останалите трима полуфиналисти - Челси, Фулъм и Мидълзбро, като ще чака с нетърпение името на следващия си опонент. За последно мърсисайдци триумфираха в турнира през 2022 година, когато на финала сломиха "сините" от Лондон.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двубоят започна страхотно за мърсисайдци. "Червените" наложиха своя стил още в първите секунди и зададоха тона на срещата. В 14-ата минута се стигна до първото по сериозно положение пред вратата на Ареола, след като Хари Елиът нанесе силен удар от дъгата на наказателното поле, който мина до страничния стълб на френския страж.

В 28-ата минута резултатът бе открит. Ливърпул изгради чудесна атака, а топката се озова в Доминик Собослай. Унгарският национал запази спокойствие и от близо 24 метра нанесе безпощаден и мощен удар, с който не остави шансове на Ареола и откри резултата на "Анфийлд".

Силните минути за мърсисайдци и положенията пред вратата на Ареола продължиха. В последната минута на първата част Харви Елиът сложи топката на главата на Коди Гакпо, който обаче отправи неточен изстрел и резултатът се запази 1:0.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част стартира отлично за мърсисайдци. Дарвин Нунес изведе Къртис Джоунс на фланга в 56-ата минута. Вторият просто трябваше да навлезе в наказателното поле и с хубав удар от малък ъгъл прокара топката между краката на Ареола за 2:0.

Мърсисайдци успяха да реализират още един гол. Конате се впусна в предни позиции и намери Коди Гакпо, който си нагласи топката на десния крак и стреля от границата на наказателното поле. Ареола не успя да стигне до топката и тя за трети път се озова във вратата му.

В 77-ата минута Джаръд Боуен върна един гол за 3:1, но това само ядоса Ливърпу, тъй като последваха още две попадения във вратата на Ареола - дело на Мохамед Салах и втори на Къртис Джоунс, който направи резултата 5:1.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Ливърпул: Келъхър, Ван Дайк, Гакпо, Гомес, Джоунс, Елиът, Ендо, Куанса, Нунес, Собослай, Цимикас;

Уест Хем: Ареола, Алварес, Банрама, Боуен, Джонсън, Кудус, Маврапанос, Огбона, Соучек, Форналс, Цоуфал;

ПРЕДИ МАЧА

Интересното е, че и двата тима се намират в абсолютно идентични форми, тъй като както мърсисайдци, така и лондончани са с по три победи, 1 равенство и 1 поражение в последните си пет сблъсъка във всички турнири.

Разбира се, ситуацията в класирането в елита на Англия е доста по-различна. Възпитаниците на Юрген Клоп са втори с 38 точки, а далеч зад тях с 11 пункта по-малко на осмо място са "чуковете" на Дейвид Мойс.

Двата тима вече се срещнаха веднъж през кампанията и това се случи на 29 септември насред "Анфийлд", където домакините грабнаха успеха с 3:1 след попадения на Мохамед Салах, Дарвин Нунес и Диого Жота, а за "чуковете" единственият гол бе вкаран от Джаръд Боуен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички