22-годишен халф на Ман Сити спира с футбола, но може да остане в клуба


22-годишен халф на Ман Сити спира с футбола, но може да остане в клуба
Снимка: Gulliver/GettyImages

2021 0

Халфът на Манчестър Сити Синан Битики е принуден да прекрати кариерата си само на 22-годишна възраст заради проблем със сърцето, но може да остане в клуба и да работи като скаут, съобщи Daily Mail.

Битики е роден в Косово, но има и австрийско гражданство. В Австрия той е бил в школата на Адмира Вакер, откъдето преминава в академията на английския клуб през 2012 г. След това той игра под наем в различни отбори и в последния от тях - холандския Го Ахед Ийгълс, му е поставена диагнозата, заради която е принуден да приключи състезателната си кариера толкова рано.

"Поканиха ме в офиса на клуба, където ми съобщиха, че имам проблем със сърцето и трябва да се върна в Англия. Повече не може да се занимавам с активен спорт. В Манчестър Сити ми изказаха пълна подкрепа и не разтрогнаха контракта ми. Попитаха ме с какво искам да се занимавам и ако искам да отворя магазин на стадиона, ще ми помогнат. Тогава се свързах със скаута на клуба, който има намерение да изгради свой екип от скаути и ме покани. С радост ще се присъединя към него. Може би само два от 10 клуба ще те оставят в отбора при такава ситуация. Благодаря на Манчестър Сити, че ми предоставиха шанс. Много ми провървя", сподели Битики.

Той е диагностициран с хипертрофична кардиомиопатия (ХКМП) - най-често срещаното вродено сърдечно заболяване, с най-висока честота на внезапна сърдечна смъртност (ВСС), но едновременно с това е лечимо заболяване, което позволява нормална продължителност на живота. Хипертрофичната кардиомиопатия е главната причина за внезапното спиране на сърцето при младите спортисти.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички