13-милионната "кражба", която направи Ливърпул


13-милионната "кражба", която направи Ливърпул
Снимка: Guliver/GettyImages

7257 0

Ръководството на Ливърпул проведе един добър трансферен прозорец, попълвайки състави си с класни играчи. Алисон Бекер бе поставен в светлината на прожекторите, след като се превърна в най-скъпия вратарски трансфер, а Фабиньо и Наби Кейта подсилиха средната линия на отбора. 

Един офанзивен играч обаче е смятан от привържениците на "червените" за един от най-добрите трансфери на Юрген Клоп още дори преди да е започнал сезона. Неговото име е Джердан Шакири, а трансферната цена, за която бе привлечен - 13 млн. паунда.

Снощи Ливърпул успя да спечели последния си мач от предсезонната подготовка на тима срещу италианския Торино. Отборът на Юрген Клоп надделя с 3:1 над италианците, а Джердан Шакири отново изигра страхотен мач за отбора, влизайки в началото на второто полувреме.

 

Шакири получава свободна роля зад нападателя като типична "десятка" и това позволява на бившия играч на Стоук да покаже на какво е способен. Той асистира за последното попадение на "червените", дело на Даниел Стъридж.

Шакири отбеляза и великолепен гол със задна ножица срещу Манчестър Юнайтед в мач за "International Champions Cup", завършил при резултат 4:1 в полза на мърсисайдци.

В социалните мрежи се появиха редица коментари за Шакири, посочвайки го като най-добрия трансфер на Ливърпул през последните години, като се има предвид съотношението цена-качество.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички