10 цифри, които илюстрират срама на Ливърпул срещу Екзитър


10 цифри, които илюстрират срама на Ливърпул срещу Екзитър

2085 0

Ливърпул едва успя да се добере до равен в трети кръг на ФА Къп срещу скромния Екзитър и сега ще бъде принуден да играе реванш.

"Sovsport" изведе 10 важни цифри, които обясняват колко голям е гафът на Ливърпул:

* 76 - Толкова позиции в системата на футболните лиги на Англия разделят Ливърпул и Екзитър

* 5 - Толкова пъти досега се бяха срещали двата отбора. Всичките 5 мача завършваха с победа за "червените", включително и срещата през 1950 г. в 4-ти кръг на ФА Къп.

115 - Толкова години навършва през май тази година клубът Екзитър Сити. Най-важният резултат до равенството с Ливърпул за този клуб беше достигането до четвъртфиналите на Купата на Англия през сезон 1930/31 и 1980/81.

3000 - Толкова зрители събира стадионът на Екзитър, който се казва "Сейнт Джеймс Парк". Това са само седящите места. Като цяло има място за 8541 души.

2004/05 - Тогава Екзитър за последен път достигна 1/32-финал на ФА Къп. Тогава отборът направи равенство с Манчестър Юнайтед (0:0), след което в преиграването загуби с 0:2.

16 - Това място заема в четвърта английска дивизия в момента Екзитър.

4 - Това са последните мачове на тима в неговата дивизия, завършили със загуби. Серията им без победа датира от ноември 2015 г.

1 - Почти година Ливърпул не може да спечели мач, в който допуска да му поведат до почивката. За последен път това се случи с "мърсисайдци" на 14 февруари 2015 г., когато записаха победа във ФА Къп над Кристъл Палас.

500 000 - Толкова паунда минимум ще спечели Екзитър благодарение на реванша на "Анфийлд". Доходите ще дойдат от продажба на билети и тв права. Ако клубът бе спечелил мача на свой терен, щеше да получи само 80 000 паунда.

3 - Ливърпул загуби последните 3 реванша в 1/32-финалите на ФА Къп, и в трите случая у дома и то от отбори от по-ниска дивизия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички