Зидан преди финала: Трябва да ограничим моментите на хаос


Зидан преди финала: Трябва да ограничим моментите на хаос
Снимка: Getty Images/Guliver

1649 0

Реал Мадрид има пълен състав за финала в Шампионска лига срещу Ливърпул и нито един контузен футболист. Това обаче ще усложни задачата за наставника на "белия балет" Зинедин Зидан, който ще трябва да вземе трудното решение и да избере състава. 

"Всички тези играчи са много добри, но имаме философия като отбор. Тези, които останат извън състава не трябва да смятат, че са по-малко брилянтни от останалите. Не е така и както Иско това не приятно, но аз ще трябва да взема това решение", заяви Зизу. 

"Това е финал и в него няма фаворити. И двата отбора са с равни шансове, но трябва да направим страхотен мач. Футболът е проста игра, ти трябва да знаеш как да нанесеш удар по съперника и в същото време да можеш да контролираш евентуалните вреди, които той ще ти нанесе. Нужно е да владеем топката възможно най-дълго време, но пък ще има и моменти на хаос. Това е нещото, което да ги ограничим", допълно още френският специалист. 

Относно това, че Зидан ще изведе Реал на трети пореден финал в турнира: "Тайната се крие в многото работа. Имаме и талант, но основното е работа. Не е лесно пак да си на финал и затова сме изключително щастливи. За мен това е едно страхотно преживяване. Това е моята страст, аз обичам да се състезавам. А когато си в Реал, можеш да постигнеш велики неща".

Той говори и за мениджъра на мърсисайдци Юрген Клоп, и до колко двамата са различни, като в свой стил не пропусна да се пошегува с кариерите на двамата. "Като играч бях малко по-добър от него, но като треньор го уважавам изключително много. Той има голям опит и това, което прави във футбола е невероятно. Той е феноменален, но нямаме много общо, тъй като всеки треньор е различен".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички