Зидан откри дефекти в идеалната постройка на Ювентус преди финала в Шампионска лига


Зидан откри дефекти в идеалната постройка на Ювентус преди финала в Шампионска лига
Снимка: Guliver/Getty Images

2507 0

На 3 юни предстои да се изиграе финалът в най-комерсиалния футболен турнир Шампионска лига между тимовете на Ювентус и Реал Мадрид.

Двата тима спечелиха вече шампионските титли в страните си, като "старата госпожа" дори е близо до това да запише исторически за историята си требъл.

В Кардиф през идния уикенд двата тима ще се изправят един срещу друг в спор за най-ценното европейско клубно отличие.

Шампионът на Италия се слави с най-силната защита не само в страната си, но в Европа и света. Трито Барзали-Бонучи-Киелини намира "цаката" на всеки един нападател и не позволяват да се стига често до опасности пред капитана Джанлуиджи Буфон.

Треньорът на Реал Зинедин Зидан обаче е открил слабите места в иначе идеалната тактика на Масимилиано Алегри.

Испанският вестник "ABC" пише, че френският специалист е прекарал дни и нощи в търсенето на слабите страни на "старата госпожа", за да може да спечели 12-та европейска титла с Реал и да превърне "белия балет" в първия отбор защитил короната си в Шампионска лига.

Според изданието при поредредбата на Масимилиано Алегри и момчетата му има 3 точки, които Реал може да притисне, за да стигне до крайния успех.

1. Разделяне на защитната тройка - мнозина вярват, че е почти невъзможно да се развали идеалното партньорство между Барзали, Бонучи и Киелини, но в Реал са на друго мнение. Тримата в предни позиции за "кралския клуб" трябва просто да играят на поне 5 метра един то друг, за да могат да се освободят свободни пространства пред наказателното поле.

2. Барзали - според испанската медия Зидан е разбрал, че 36-годишният бранител е най-лесен за пропукване в сравнение с Киелини и Бонучи и ще се опита да накара тима си да прави по-голямата част от атаките си именно през него.

3. Серхио Рамос - със сигурност капитанът на Реал ще бъде сред най-пазените играчи при центрирания. За това той трябва да играе на близката греда, от където да отклонява топките към свои съотборници.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички