12 години от чудото в Истанбул (ВИДЕО)


12 години от чудото в Истанбул (ВИДЕО)
Снимка: Gulliver/GettyImages

1763 0

Шампионска лига не случайно е най-гледаният футболен турнир в Европа и света. Това е състезание, където постоянно ставаме свидетели на красиви отигравания, атрактивни голове и много обрати.

Надпреварата със сигурност помни множество красиви обрати, които ще останат завинаги в историята. Все още не сме изгледали финала на тазгодишната надпревара, но вече имаше един спиращ дъха мач - този между Барселона и Пари Сен Жермен.

До днес обаче няма мач, който да се сравни с финала в Истанбул през 2005 година. Ливърпул и Милан се впускат в люта битка и след само 45' игра италианският гранд вече е напред в резултата и то с 3:0 след попадения на Паоло Малдини (1') и Ернан Креспо (38', 42').

След почивката обаче на стадион "Ататюрк" излиза напълно променен Ливърпул, който в рамките на 6' между 54' и 60' изравнява резултата чрез капитана Стивън Джерард, Владимир Шмицер и Шаби Алонсо. 

Така се стига до продължения, в които гол не пада, а Андрий Шевченко прави фрапантен пропуск. При изпълнението на дузпи пък стражът на мърсисайдци Йержи Дудек спасява дузпата на украинския таран, което носи и 5-тия трофея от Шампионска лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички