Високомерният Челси за малко не се провали в края


Високомерният Челси за малко не се провали в края
Снимка: Guliver/GettyImages

2817 0

Английският гранд  Челси  стигна до полуфиналите в Шампионска лига, въпреки че подходи високомерно към реванша срещу Порто и едва не пострада в края на мача. Лондончани загубиха с 0:1 символичното си домакинство на "Рамон Санчес Писхуан", но с общ резултат 2:1 се класираха за полуфиналите в надпреварата. 

Единственото попадение в мача падна в добавеното време, като точен бе резервата Тареми. За повече обаче "драконите" нямаха време, след като срещнаха истинска стена от страна на Челси и нямаха реално голово положение почти през целия мач, с изключение на 33', когато Корона профука най-добрата ситуация за португалската селекция. 

Попадението на Тареми обаче може да е кандидат за гол №1 в турнира, след като вкара с брутална странична ножица за кеф на феновете на тима, който отпадна от турнира. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В началните 15 минути "драконите" се опитаха да установят превес върху играта в търсене на ранен гол. Това обаче не се осъществи, а със скоростното си нападение символичните домакини направиха няколко добри контраатаки, при една от които и защитник на Порто блокира нелош шут на Маунт. 

В 27' положение се откри пред Кай Хаверц, който беше намерен с отлично центриране в наказателното поле, но демонстрира, че играта с глава не е най-силната част от играта му, пращайки топката в аут. 

Само 6 минути по-късно Порто получи големия си шанс да постави под напрежение своя опонент. Корона получи прекрасна топката в наказателното поле и имаше пространство за стрелба, но прати топката високо над вратата, пропускайки най-добрата възможност за откриващ гол. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ 

"Драконите" смениха подхода в началото на втората част и се опитаха да изтеглят съперника си в своята половина, за да се открият повече пространства в полето на Челси. Лондончани владееха повече топката, но въпреки това бяха изключително внимателни и не се впускаха в атаки с много футболисти, именно за да не се "оголят" в дефанзивен план. 

Тактиката не сработи, а дори напротив - Челси беше много близо до това да отбележи. В 70' Пулишич си намери пространство за стрелба, но в последния момент ударът му бе блокиран от защитник. Последваха силни минути за Порто, като в тях беше отправен и първият точен удар в мача, но това не доведе до опасност за Менди, който улови спокойно. 

В края на мача и страстите взеха връх, като в отчаянието си Порто натисна, а това доведе до редица жълти картони за Пепе и Луис Диас. Агресията в играта на "драконите" обаче не доведе до опасности за Менди. 

В добавеното време Пулишич направи невероятен пропуск, след като остана очи в очи с вратаря на Порто, но той се намеси блестящо. В 4' на добавеното време пък Порто съумя да вкара гол, с който поне да спечели срещата, а негов автор бе резервата Тареми. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ: 

Челси (3-4-3): Менди, Аспиликуета, Силва, Рюдигер, Джеймс, Жоржиньо, Канте, Чилуел, Маунт, Пулишич, Хаверц

Порто (4-3-3): Марчесин, Манага, Мбемба, Пепе, Зайду, Оливейра, Груич, Урибе, Корона, Отавио, Марега

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ МАЧА ЧЕЛСИ - ПОРТО В ШАМПИОНСКА ЛИГА

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Отборът на Томас Тухел бързо успя да се съвземе от тежката загуба във Висшата лига с 2:5 от Уест Бромич и взе много добър аванс в първата среща с Порто. През уикенда пък "сините" разгромиха Кристъл Палас като гост с 4:1. В днешната среща Тухел има само един проблем - Нголо Канте ще бъде под въпрос за срещата до последно.

Отборът на Серджо Консейсао няма какво да губи и вероятно ще се хвърли "ва банг" в тази среща. Порто успя да се наложи над Тондела в последния си мач през уикенда, а "драконите" имат самочувствието, че могат да отстранят Челси, след като вече успяха да се саморазправят с Ювентус на 1/8-финалите в турнира. Консейсао няма да може да разчита на Диого Коща, Маркано и Мбайе, а Тони Мартинес ще бъде до последно под въпрос за двубоя.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички