ВИДЕО: Двете гледни точки, които показват има или няма дузпа срещу Ливърпул


ВИДЕО: Двете гледни точки, които показват има или няма дузпа срещу Ливърпул

2599 0

Феновете на Ливърпул продължават да беснеят срещу решението да бъде отсъдена дузпа срещу любимия им отбор по време на сблъсъка с Наполи в Шампионска лига. За нарушение на Робертсън срещу Хосе Кайехон главният рефер отсъди дузпа, която VAR не отмени. Тя се оказа решаваща, след като с нея италианският тим поведе, а в последствие стигна до триумф с 2:0 над европейския шампион.

Положението обаче остава дискусионно дори след преглеждане на всички възможни ъгли. Заблуда е обаче, че Робъртсън играе с топката. Сред почитателите на Ливърпул се споделят кадри, на които изглежда, че защитникът рита топката, а нападателят се хвърля на тревата без видим контакт. Ето и въпросното видео: 

Дори на това видео обаче се забелязва (ако гледате по-внимателно), че с топката играе по-скоро Кайехон. Това повторение обаче не показва коректно ситуацията, затова ето и по-добър ъгъл към спорното положение: 

Ясно се вижда, че контакт с топката осъществява нападателят на Наполи, но по-интересно е движението на Робертсън в момента, в който вижда, че не може да играе с топката. Той моментално прибра крака си и вдигна ръце, а контактът между краката на двамата е инициран от Кайехон. Той просто чуква десния си крак (преднамерено) в левия на защитника на Ливърпул и се свлича на земята. 

Заключенията на реферите в Италия и Англия са различни (логично), но няма спор, че в най-добрия случай дузпата в полза на Наполи е 50/50. Защото има много случаи, в които за инициран от нападателя контакт се получава жълт картон за симулация, или ситуацията просто се подминава. Какво каза Клоп за дузпата може да четете в този материал на Sportlive.bg. 

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Левски


7 важни извода за Левски, които си направихме в двойната криза

Като отхвърлим коронавируса и глобалното му влияние върху спорта и футбола в България, у нас от началото на...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама