В Париж взимат крути мерки за финала в Шампионска лига, затварят и метространции


В Париж взимат крути мерки за финала в Шампионска лига, затварят и метространции
Снимка: Gulliver/GettyImages

1138 0

Властите в Париж взимат крути мерки преди финала в Шампионска лига между ПСЖ и Байерн Мюнхен, въпреки че двубоят ще се играе в Лисабон. Очаква се привържениците на ПСЖ да изпълнят улиците на френската столица в очакване техните любимци да спечелят първия си трофей в турнира. И да станат едва вторият френски тим, триумфирал в най-престижния клубен турнир след Олимпик Марсилия.

"Около 3000 полицаи са ангажирани с опазване на реда в района на Шанз-Елизе", информира вътрешният министър на Франция Жералд Дарманен. Служителите на реда ще следят да няма големи струпвания на хора, както се случи по време на полуфинала с РБ Лайпциг, когато фенове празнуваха първия финал за отбора в Шампионска лига.

Освен това, 17 станции на метрото ще бъдат затворени, както и три от подстъпите към града. 2000 предпазни маски ще бъдат осигурени и раздавани на хора, които са дошли без такива. Двубоят ще бъде излъчен на голям екран на стадион Парк де Пренс, като 5000 фенове ще бъдат допуснати на съоръжението. А какво заяви Неймар преди финала - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички