В навечерието на финала в ШЛ: Салах нареди Зидан сред идолите си


В навечерието на финала в ШЛ: Салах нареди Зидан сред идолите си
Снимка: Getty Images/Guliver

1206 0

Ливърпул ще очаква своя голмайстор и звездата на тима Мохамед Салах да вдъхнови отбора за успех срещу Реал Мадрид във финала в Шампионска лига. Той е в събота в Киев от 21:45 часа. Египетският национал обаче заяви, че ще изпитва огромно уважение и дори страхопочитание, тъй като ще се изправи срещу отбора на един от идолите си, а именно наставникът на "белия балет" Зинедин Зидан. "Моите идоли като дете? Франческо Тоти, бразилския Роналдо, Зинедин Зидан", призна той пред официалния сайт на УЕФА. 

Той обаче се радва, че ще има предизвикателството да се изправи срещу Реал и се надява, че ще намерят начин да спрат испанския тим. "Това е отбор, който е печелил този трофей най-много пъти в историята си. Те вдигнаха отличието цели три пъти в последните четири години и имат голям опит в надпреварата. Това е така, но ни предстои един мач, не два и ние трябва да се фокусираме и да не мислим за нищо, което е в миналото. На терена ще бъдем 11 срещу 11", смята египетският национал.

"Да спечелиш Шампионска лига е нещо огромно, а да си на финал - сбъдната мечта. Всички са много развълнувани и в клуба, и в града. Спомням си преди две години бях в Египет и гледах финала, а атмосферата бе просто невероятна", допълни още Мо Салах.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички