Юрген Клоп: Реал Мадрид не трябва да покаже най-доброто си лице, за да има шанс


Юрген Клоп: Реал Мадрид не трябва да покаже най-доброто си лице, за да има шанс
Снимка: Getty Images

3924 0

Менджърът на Ливърпул - Юрген Клоп, заяви, че неговият отбор трябва да изиграе "два супер мача", за да премине през осминафиналите на Шампионска лига срещу. Мърсисайдци ще се изправят срещу Реал Мадрид, който според него "не трябва да играе да покаже най-доброто", за да продължи напред.

"Червените" спечелиха важни победи над Евертън и съперника от топ 4 - Нюкасъл, за да прекъснат лоша серия и да се "събудят" преди първия 1/8-финал, който е на "Анфлийд". Юрген Клоп смята, че формата на неговия отбор може да се е обърнала в точния момент преди да се изправи срещу "белия балет".

Ливърпул отново в добра форма, но Реал е с предимство

"В последните години двата клуба са доста успешни в състезанието. Трудно се играе срещу Реал, постигали са се грандиозни резултати, това ще бъде топ футболен мач", сподели Клоп.

"Наистина съм щастлив, че можем да играем точно сега, преди четири седмици щеше да е различно. Може би възвръщаме формата си навреме за този мач. Очаквах да играем добре  и ако не бяхме спечелили последните два мача, защото това е различно състезание и трябва да се използва тази възможност".

Клоп все пак е на мнение, че мадридчани са в по-добра позиция и Ливърпул трябва да се раздаде на 100%. "Постигнахме добри резултати в последните два мача и се надяваме, че можем да надградим върху това. Трябва обаче да изиграем супер мач, трябва да изиграем два супер мача, честно казано, за да преминем. Нямам проблем с това, защото ако не играем по най-добрия начин, значи нямаме шанс. Реал Мадрид не трябва да покаже най-доброто си лице и пак ще има шанс. Това е разликата и е доста специално. Нямам търпение". Това е поредният път, в който Клоп показва сдържаност за предстоящия двубой, като се опитва да намали и напрежението върху своя отбор.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички