УЕФА забрани на Аякс да отдаде почит към Боб Марли на екипите си


УЕФА забрани на Аякс да отдаде почит към Боб Марли на екипите си
Снимка: Getty Images

1609 0

Отборът на Аякс ще трябва да премахне стилизираното лого, с което отдаваше почит към реге легендата Боб Марли и по-специално неговия хит "Три малки птички", който е възприет като нещо като химн от феновете на нидерландския тим.

Резервният екип на амстердамския гранд за този сезон е предимно черен със зелени, жълти и червени ленти на раменете и ръкавите, които символизират растафарския произход на Марли. Като допълнение под задната част на яката са поставени три малки птички в същите три цвята.

Екипът се оказа тотален хит сред феновете на Аякс и бе разпродаден за броени дни през август, като от клуба обявиха, че продажбите са четири пъти повече от всички досегашни екипи на тима.

Резервният екип на Аякс направи своя дебют при победата над Цволе в мач от Ередивизи в събота, но след това от УЕФА дойде нареждане трите птички да бъдат премахнати от тениската, тъй като европейската футболна централа не позволява на екипите да бъдат изобразявани други неща, освен емблемата и спонсорите.

Поради това нидерландският тим няма повече да играя с екипа с трите птички, но ще може да запази цветните ленти (екипите вижте тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички