Клоп за финала в Шампионска лига през 2005-а: Всички бяхме отписали Ливърпул, освен...


Клоп за финала в Шампионска лига през 2005-а: Всички бяхме отписали Ливърпул, освен...
Снимка: Getty Images

1650 0

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп говори пред медиите преди сблъсъка с Милан в първи мач от груповата фаза на Шампионска лига. Два от най-успешните клубове в Европа се изправят един срещу друг 16 години след легендарния финал в Истанбул, когато мърсисайдци обърнаха "росонерите" от 0:3 и ги победиха след изпълнение на дузпи.

Юрген Клоп се върна към спомените си от деня на великия финал, като призна, че е бил отписал Ливърпул на почивката и дори не е мислел да гледа втората част. "Очевидно нямах планове да гледам второто полувреме, защото извън съблекалнята на Ливърпул, всеки смяташе, че мачът е приключил", каза Клоп.

"Спомням си спасяванията на Дудек. Невероятно! След 3:0 изглеждаше, че Милан е решил мача, но след това двубоят се превърна в една от най-големите футболни сензации", добави още германецът за финала на Шампионска лига през 2005 година. Две години по-късно Милан все пак си отмъсти, като победи Ливърпул на финала, за да завоюва седмия си трофей в турнира.

В същото време стана ясно, че звездният нападател на Милан Златан Ибрахимович ще пропусне дербито с Ливърпул (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички