Тежък жребий: Редовен участник в Европа е на пътя на Лудогорец в Шампионска лига


Тежък жребий: Редовен участник в Европа е на пътя на Лудогорец в Шампионска лига
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

6434 0

Българският шампион Лудогорец научи потенциалния си съперник за третия квалификационен кръг в Шампионска лига. "Орлите" ще се изправят срещу победителя от двойката Олимпиакос (Гърция) - Нефтчи Баку (Азербайджан). Мачовете ще са на 3-ти и 10-и август.

Гръцкият гранд е редовен участник в Европа, а съвсем наскоро игра приятелска среща срещу друг български тим - ЦСКА, където победи с минимална разлика.

Преди това обаче "орлите" трябва да се справят със словенския Мура. Първата среща между двата тима е в сряда, 21 юли, от 21:00 часа българско време. Реваншът е седмица по-късно в Разград.

ПРЕДИ ЖРЕБИЯ

"Орлите" започнаха успешно квалификациите за Шампионска лига, като отстраниха Шахтьор Солигорск от Беларус след две минимални победи с по 1:0. Сега във втория квалификационен кръг те ще трябва да се справят със словенския Мура.

На следващия етап обаче те няма да са поставени и именно това е причината, поради която ще имат далеч по-тежък съперник, поне на хартия. След разбивките на УЕФА пък станаха ясни и кои са 6-те потенциални съперника (три от двойките във втория квалификационен кръг).

Става въпрос за победителите от двойките Динамо Загреб - Омония Никозия, Олимпиакос - Нефтчи Баку и Слован Братислава - Йънг Бойс. Към този момент разградчани избегнаха отбори като Славия Прага, Глазгоу Рейнджърс и Цървена звезда.

Капитан на Слован е българинът Васил Божиков, Йънг Бойс пък игра срещу ЦСКА в групите на Лига Европа през миналия сезон, Олимпиакос игра срещу "червените" в контрола съвсем наскоро, а Динамо Загреб вече се е изправял срещу Лудогорец в квалификациите на Шампионска лига, когато родният тим отпада през юли 2012 година.

Валдас Дамбраускас и компания летят до Словакия в сряда, 21 юли, за да се изправят в първия мач срещу Мура (от 21:00 часа българско време). Реваншът е на 28 юли, сряда.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички