След вихрено първо полувреме ПСЖ взе реванш от Ливърпул и се доближи до 1/8-финалите


След вихрено първо полувреме ПСЖ взе реванш от Ливърпул и се доближи до 1/8-финалите
Снимка: Getty Images/Guliver

6093 0

В най-дългоочаквания за днес двубой в Шампионска лига ПСЖ победи Ливърпул с 2:1 в Париж. Всички попадения бяха реализирани през първата част. За френския тим се разписаха Неймар и Бернат, а Милнър в края на първото полувреме реализира от дузпа. Така отборът на Томас Тухел взе реванш за драматичната загуба в Ливърпул с 3:2. 

ПСЖ вече е на второ място с 6 точки, докато мърсисайдци са с 8. Лидер в Наполи с 9 точки. Все още всичко е отворено в групата, но мърсисайци ще трябва да търсят победа с два гола разлика в последния си двубой срещу Наполи, който ще е на "Анфийлд".

Отборът на ПСЖ започна по-добре срещата и още в 7' се стигна до първото добро положение за френския шампион. Анхел ди Мария нанесе удар по въздуха в далечния ъгъл, но Алисон изби в корнер.

Очаквано френският шампион откри резултата след по-добрата си игра в първите 15'. Хуан Бернат получи топката в наказателното поле селд лошо изчистване на Върджил ван Дайк и отправи удар, който мина между крата на Джо Гомес. Получи се и рикошет, а Алисон не успя да реагира - 1:0.

След 20' отборът на Юрген Клоп опита преса и създаване на голови положения, но желанието им бе убито в 36'. При бърза контра атака Мбапе бе изведен по левия фланг, след което подаде по земя към Кавани. Урусът бе изпреварен от Алисон, но зад него дебнеше Неймар, който с лекота удвои.

В края на полувремето съдийската бригада извърши първата си голяма грешка. Садио Мане напредна до наказателното поле на парижани и в краката му се хвърли Анхел ди Мария. Аржентинецът не игра с топката, а Мане се препъна преди това в земята, но последва сигнал за дузпа. Зад топката застана Джеймс Милнър, който не сгреши - 2:1. 

И втората част започна добре за парижани. В 47' Маркиньос промуши топката покрай Алисон, но попадението не бе зачетено, тъй като страничният съдият вдигна флага си за засада. Мърсисайдци започнаха да атакуват по-смело, а в 59' се откри първата добра възможност за Фирмино. Той засече с глава центриране в наказателното поле, но опитът му бе неточен. 

В 70' Неймар центрира от корнера, а в наказателното поле Маркиньос се ориентира най-добре и засече топката, но Алисон реагира блестящо и отрази удара му. Опасностите пред двете врати съвсем намаляха. В 90' реферът отсъдифаул в полза на мърсисайдци, но от него не произлезе нищо, тъй като бе свирено нарушение на Ван Дайк в наказателното поле. 

В добавеното време Неймар затрудни Алисон от пряк свободен удар, но вратарят все пак успя да избие в корнер, който не доведе до нищо опасно. 

СЪСТАВИ:

ПСЖ: Буфон, Кимпембе, Силва, Маркиньос, Кйере, Верати, Бернат, Ди Мария, Кавани, Мбапе, Неймар

ЛИВЪРПУЛ: Алисон, Гомес, Ловрен, Ван Дайк, Робъртсън, Милнър, Хендерсън, Вайналдум, Мане, Салах, Фирмино

Преди мача

Първият мач между двата тима предложи истинско зрелище на "Анфийлд". Тогава Роберто Фирмино донесе победа на Ливърпул с 3:2 с гол в самия край на срещата.

По-рано тази седмица стана ясно, че големите звезди на ПСЖ Неймар и Килиан Мбапе ще вземат участие в срещата. Юрген Клоп няма проблеми с контузени играчи и също ще може да заложи на най-доброто, което е поредното доказателство за истинско зрелище на "Парк де Пренс" днес.

Група "С" или "Група на смъртта", както бе определена след жребия през есента, за момента напълно отговаря на името си. Мърсисайдци отстъпват на Наполи първата позиция, като двата тима са с по шест точки, но италианският тим има по-добри показатели. Парижани за момента са с пет пункта, а Цървена звезда е на последното място с четири точки два кръга преди края.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички