След 20 години излъчване Sky изгуби правата за Шампионска лига в Германия


След 20 години излъчване Sky изгуби правата за Шампионска лига в Германия
Снимка: Gulliver/GettyImages

911 0

Sky загуби правата за излъчване на Шампионска лига в Германия – надпревара, която бе предавана в последните 20 години. Правата на излъчването бяха спечелени от DAZN и Amazon.

Sky не успя да достигне офертата на своите съперници за трите години от сезон 2021-22. „След около 20 години партньорство с УЕФА, не успяхме да постигнем споразумение относно продължаване на сътрудничеството“, сподели изпълнителният директор на Sky Карстен Шмидт за германския всекидневник Bild.

Той заяви, че те имат „ясна и отговорна икономическа стратегия за спортните права на излъчване“ и не били „подготвени да платят повече от вече високата цена за тези права“. Според Bild, стрийминг платформата DAZN е спечелила правата да предава на живо мачовете от Шампионската лига от 2021-22, включително и финала, който ще подели с държавния канал ZDF.

Amazon ще получи правата за излъчване на един мач във вторник във всеки кръг. Американската компания навлезе в спортния пазар за стрийминг през 2017 и оттогава излъчва на живо големи спортни събития както във футбола, така и в тениса. А кои са всички отбори, стигнали до 1/8-финалната фаза в Шампионска лига - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички