Кога ще бъде теглен жребият за елиминациите в Шампионска лига?


Кога ще бъде теглен жребият за елиминациите в Шампионска лига?
Снимка: Getty Images/Guliver

7823 0

Първата фаза на Шампионска лига приключи! След 6 страхотни кръга в най-комерсиалния клубен турнир бяха определени 16-те най-достойни отбора, които да продължат към директните елиминации в турнира. Единствената голяма изненада в груповата фаза дойде от Аякс, който изненадващо отпадна по-малко от половин година, след като игра полуфинал в турнира. 

Погледите вече са насочени към предстоящия жребий, който обаче няма да бъде телгнен по традиция в петък, а ще се проведе в понеделник (16.12) в Централата на УЕФА в Нион, а началният час - 13:00 българско време. И вече изглежда, че ще има много интересни битки още в първия рунд на елиминациите. 

Безспорно за победителите в отделните групи най-притеснителният отбор е Реал Мадрид. Както е известно, рекордьорът по триумфи в най-престижния турнир на клубно ниво завърши на 2-о място в група А и по този повод ще се изправи срещу някой от грандовете, завършил под №1. Разбира се, "белия балет" не може да играе срещу Барселона и Валенсия, тъй като са от една държава. Отбори от една държава могат да се срещнат най-рано на фазата на четвъртфиналите.

"Кралете" обаче не са единствените, които могат да създадат проблеми на най-добрите отбори до момента в турнира. Ето и разбивката за жребия по урни: 

Първа урна: ПСЖ, Байерн Мюнхен, Манчестър Сити, Ювентус, Ливърпул, Барселона, РБ Лайпциг, Валенсия 

Втора урна: Реал Мадрид, Тотнъм, Аталанта, Атлетико (Мадрид), Наполи, Борусия Дортмунд, Лион, Челси 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички