Скандалният гол, който беляза зрелището Сити-Тотнъм и защо реферът го зачете? (ВИДЕО)


Скандалният гол, който беляза зрелището Сити-Тотнъм и защо реферът го зачете? (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Gulliver

1907 0

Манчестър Сити и Тотнъм изиграха велик реванш от 1/4-финалите в Шампионска лига. Двубой, който ще се помни дълго и трудно би бил надминат в скоро време. След голяма драма и много голове Сити победи в Манчестър с 4:3, но заради головете на чужд терен и с общ резултата 4:4 Тотнъм е на полуфинал с Аякс.

Един от ключовите моменти в двубоя бе третият гол на "шпорите", който породи много дискусии. Фернандо Йоренте се разписа в 73-та минута, за да оформи крайното 3:4, но големият въпрос е дали испанецът не отбеляза това попадение с ръка и защо главният рефер Джунейт Чакър го зачете.

Двама от най-именитите бивши съдии в Англия Кийт Хакет и Марк Холси се обединиха около мнението, че Сити е бил ощетен в тази ситуация. Реферът на двубоя дълго гледа ситуацията на монитора, преди да прецени, че няма основание да отмени попадението.

"Ако Чакър имаше повече време да разгледа ситуацията, щеше да отмени попадението на Йоренте. Футболистът прави движение към топката с ръка и търси контакта. Може би има основание да се спори дали е умишлено това движение. Но повторението, което ние видяхме по телевизията и което показва кристално ясно как той играе с ръка, не беше показано на рефера. Аз самият нямам идея защо е така. Може би ако беше видял това, което видяхме ние, нямаше да зачете гола", заяви Холси пред "Сън".

Според Хакет, Чакър не е имал достъп до най-качественото повторение на положението и единствено заради това го е зачел. "Ако един рефер разглежда точно този клип, който разгледа Чакър, ще зачете попадението. Аз също бих го направил. Други ъгли на повторението обаче показаха, че има доста чиста игра с ръка в тази ситуация, но от това, което видя съдията на терена, нямаше как да вземе друго решение, освен да го зачете. Проблемът не е в него, а в кадрите.

А по какъв начин Хосеп Гуардиола коментира този момент от двубоя - вижте в този материал.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички