Сити ще търси себе си и чудото срещу Ливърпул в Шампионска лига


Сити ще търси себе си и чудото срещу Ливърпул в Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

1140 0

Тази вечер Манчестър Сити приема Ливърпул в четвъртфинален мач-реванш в Шампионска лига. Двубоят е с начален час 21,45 и ще можете да го следите на живо в SportLive.bg.

"Гражданите" са опряни до стената в турнирен план след загубата с 0:3 в първия мач на "Анфийлд". След фиаското и в манчестърското дерби тимът от "Етихад" е опрян до стената и в психологически план.

Въпреки това Ливърпул не се е класирал все още на полуфинал. През този сезон, както отбеляза Фернандиньо, "гражданите" победиха мърсисайдци с 5:0, а срещу Юнайтед не играха зле. През първото полувреме момчетата на Хосеп Гуардиола водеха с 2:0 и не даваха възможност на съперника да приближи до вратата им.

Въпреки това обаче гостите излизат в този мач с впечатляваща статистика - те са най-резултатният отбор в Шампионска лига с 31 гола. В последните 5 мача навън в турнира Ливърпул не загуби нито веднъж. За последно в такъв възход клубът беше през 2005 година, когато усля да спечели Шампионска лига.

Ако победи и днес, Ливърпул ще стане първият отбор от 8 години насам, който три пъти през сезона побеждава Сити, а Юрген Клоп ще запише осма победа над Хосеп Гуардиола.

Гостите отиват в Mанчестър без четирима контузени - Лалана, Матип, Джан и Гомес. Големият въпрос за тях е дали звездата Мохамед Салах ще успее да вземе участие в битката. В първия мач срещу Сити той се контузи и оттогава се възстановява. хендерсън пък е наказан.

Под въпрос за Сити пък са Джон Стоунс и Бенжамен Менди. Първият има мускулни проблеми и не игра срещу Юнайтед, а вторият се завърна скоро към тренировки, след като бе контузил коляното си. За щастие на Гуардиола, в състава му се завръща голмайсторът на тима Серхио Агуеро.

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ:

МАНЧЕСТЪР СИТИ: Едерсон, Уокър, Отаменди, Компани, Делф, Фернандиньо, Де Бройне, Гюндоган, Стърлинг, Агуеро, Сане.

ЛИВЪРПУЛ: Кариус, Морено, Ловрен, Ван Дайк, Робертсон, Милнър, Вайналдум, Окслейд-Чембърлейн, Салах, Фирмино, Мане.

В класирането във Висшата лига на Англия Сити е първенец и бъдещ шампион, докато Ливърпул е на трето място.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички