Сити разби дръзналия да поведе Динамо за едно полувреме, Жезус герой


Сити разби дръзналия да поведе Динамо за едно полувреме, Жезус герой
Снимка: Getty Images/Guliver

5294 0

Манчестър Сити записа категорична победа с 4:1 над Динамо Загреб в последния си двубой от груповата фаза на тазгодишното издание на Шампионска лига. Домакините от Хърватия изненадващо поведоха в резултата, но Сити обърна и разгроми противника си, а в герой се превърна Габриел Жезус, реализирайки хеттрик.

Така "гажданите" затвърдиха първото си място в групата, завършвайки с 14 точки. Динамо Загреб остава на последното и няма да играе дори в Лига Европа, след като в другия мач от групата нещата се стекоха по възможно най-лошия начин за хърватите, като Аталанта победи с 2:0 и се присъедини към Сити в следващия кръг.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

1:2! Втората част започна по възможно най-добрия начин за гостите. Само 5 минути след началото ѝ Габриел Жезус реализира своето второ попадение в мача след размяна на бързи подавания с по едно докосване на играчите на Сити. Накрая бразилецът остана срещу противников играч, премина го със страхотен финт и завърши хладнокръвно от близка дистанция.

1:3! Пеп Гуардиола явно сериозно е скастрил своите на полувремето, защото само 8 минути след началото му Жезус оформи своя хеттрик в двубоя. Бенджамен Менди центрира отляво, а нападателят бе оставен непокрит и с хубав удар от въздуха реализира третото си попадение в двубоя.

Манчестър Сити очаквано намали оборотите след последното попадение. По-опасни ситуации пред двете врати липсваха до 79-ата минута, когато първо Отаменди стреля и нацели напречната греда, а впоследствие появилият се от скамейката Стърлинг реализира, но се намираше в положение на засада и попадението бе отменено.

1:4! Фил Фодън в 85' увеличи преднината за "гражданите" на 3 гола след хубаво подаване на Бернардо Силва отдясно. Фодън не загуби нито секунда и с едно докосване от непосредствена дистанция записа името си сред голмайсторите.

До края на двубоя Марез имаше възможност да направи успеха още по-изразителен но не съумя да го направи, излязъл очи в очи срещу стража на домакините.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

1:0! Мачът започна под контрола на Манчестър Сити, който владееше повече топката, но се стигна до 10' - страхотно центриране от далечна дистанция на Канджор, което попадна на крака на Дани Олмо, който от въздуха завърши по впечатляващо класен начин, като не остави никакъв шанс на Браво и даде ценна преднина на своя отбор.

След гола "гражданите" взеха инициативата още повече, като почти не се стигаше до момент, в който домакините да се доберат до топката, а когато това се случваше - я губеха бързо. В 18-ата минута Гюндоган отправи страховит далечен удар, но Ливакочив се отличи с респектираща намеса. Загреб отговори, когато в рамките на минута отправи два удара - първо Олмо стреля високо над вратата от нелоша позиция в 29-ата минута, а секунди по-късно Оршич стреля отблизо с глава, но твърде слабо и Браво атрактивно улови топката. 

34-та минута 1:1! Габриел Жезус изравнява резултата след центриране на Риад Марез. Гостите реагираха изключително остро на ситуацията, защото техен играч лежеше в наказателното им поле, а "гражданите" не спряха играта. Все пак, те не са длъжни да го правят и след кратко преразглеждане с ВАР, играта продължава при паритет. Първото полувреме завърши при този резултат без повече опасни положения. В последните секунди на полувремето, пък, Гояк направи огромна глупост, удряйки с лакът Родри, но съдията го пощади, като подмина ситуацията.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Динамо Загреб: Ливакович, Стоянович, Адеми, Дилавер, Мубандж, Гояк, Моро, Олмо, Канджор, Петкович, Оршич

Манчестър Сити: Браво, Кансело, Гарсия, Отаменди, Менди, Фодън, Родри, Гюндоган, Марез, Жезус, Силва (Бернард)

ПРЕДИ ДВУБОЯ 

Хърватският първенец изненадващо се добра до позиция за класиране, след като попадна в сравнително тежка група. Нещо повече - Динамо можеше дори да е в челна позиция за продължаване напред, но допусна обрат от 3:1 до 3:3 срещу Шахтьор Донецк. Това направи ситуацията в групата следната - Манчестър Сити е лидер с 11 точки и гарантирано 1-о място, Шахтьор е втори с 6 точки, Динамо е 3-и с 5, а Аталанта - последен с 4. И трите отбора имат шансове да окупират втората позиция. 

Динамо би изглеждал в ролята на абсолютен аутсайдер, но се очаква Манчестър Сити да играе с повечето си резерви в Загреб, а и в първия мач между двата отбора Динамо показа сериозни качества на "Етихад" при загубата с 0:2. Сега Динамо задължително трябва да спечели, защото в противен случай отпада от турнира (точка не е достатъчна на отбора заради преките двубои с Шахтьор). 

Освен че домакините ще се изправят срещу преобладащ резервен състав на Сити, надежда на Динамо дава и фактът, че отборът няма загуба в Загреб този сезон. 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички