Шоу на Салах на "Анфийлд", но Ливърпул пропусна да направи протоколен реванша с Рома


Шоу на Салах на "Анфийлд", но Ливърпул пропусна да направи протоколен реванша с Рома
Снимка: Getty Images/Gulliver

6831 0

Ливърпул победи Рома на "Анфийлд" с 5:2 в първата среща от полуфиналите в Шампионска лига. Мърсисайци пропуснаха изключителна възможност в срещата за разгром, като до 80' водеха с 5:0 с два гола на Мохамед Салах, който направи изумителен мач, два гола на Фирмино и един на Мане. 10 минути преди края на срещата Джеко отбеляза и върна едно попадение, а 5 минути по-късно Пероти се разписа от дузпа и върнаха част от надеждите на италианския тим за реванша следващата седмица.

Първата по-опасна ситуация ситуация бе пред вратата на италианския тим. Фирмино получи страхотно подаване и шутира от наказателното поле, но встрани от вратата. Минута по-късно Чембърлейн опита да изненада с далечен удар, но той бе слаб. 

В 15' на Юрген Клоп се наложи да прави изключително неприятна принудителна смяна. Окслейд-Чембърлейн се контузи и на негово място влезе Вайналдум. В 19' Коларов отправи много опасен и силен изстрел от разстояние, но стражът на мърсисайдци изби в напречната греда.

В рамките на по-малко от минута Садио Мане изпусна две невероятни възможности. Първо остана сам срещу Алисон, но мина малко над напречната греда. При втория си шанс стреля от наказателното поле, но прекалено неточно и високо. Натиск на мърсисайци и в 30' Мохамед Салах също пробва удар, но Алисон спаси. 4 минути по-късно гол на Мане бе правилно отменен заради засада. 

Доминацията в тези минути за домакините продължиха и в 36' Мохамед Салах отбеляза невероятен гол. Египтянинът показа чиста доза футболна магия, от наказателното поле залъга двама и с невероятен шут отправи неспасяем удар, като топката първо се чукна в напречната греда. Салах показа уважение и не се израдва на гола срещу бившия си отбор.  Две минути по-късно шокът можеше да е пълен, като удар на Ловрен с глава срещна гредата. 

В края на полувремето Салах посече за втори път вратата на Рома. Фирмин пусна за Мохамед Салах, който копна и преодоля стража на "вълците" - 2:0.

9 минути след подновяването на играта, Мане направи резултата класически. Салах овладя дълга топка отдясно, напредна в наказателното поле и даде към Мане, който имаше лесната задача да отбележи. Шоуто на Ливърпул и Салах продължи в пълна сила, отново Салах с блестяща асистенския, а за Фирмино остана детската задача да вкара за 4:0. 

В 68' разгромът за Рома продължи. След корнер Фирмино засече топката, след като никой не го пазеше, и отбеляза пети гол във вратата италианците. Постепенно инерцията на домакините спря и в 81' след грешка в защитата, Джеко отбеляза. Така както не се виждаше как изобщо може Рома да се върне в мача, в 86' вкараха и втори гол след дузпа, която бе реализирана от Пероти. И двете попадения паднаха след смяната на Мохамед Салах, който бе изваден в 75'. За пореден път това показа колко зависима е играта на английския тим от египтянина. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Ливърпул: Кариус, Робертсон, Ван Дайк, Ловрен, Арнолд, Милнър, Хендерсън, Чембърлейн, Мане, Фирмино, Салах 

Рома: Алисон, Фасио, Манолас, Жесуш, Флоренци, Де Роси, Строотман, Коларов, Ченгиз, Наинголан, Джеко 

ПРЕДИ МАЧА

Всички свързани с италианския тим няма как да не помнят или да не са чували за за най-паметния мач между двата отбора, а именно финалът за КЕШ през сезон 1983/84. Тогава мърсисайдци печелят, а сега Рома със сигурност ще дае всичко от себе си, за да се класира отново финал.

При италианците след 3-седмично отсъствие се завръща крилото Диего Пероти. Заради контузии срещата пропускат крайният бранител Рик Карсдорп и нападателят Грегоар Дефрел. Юрхен Клоп ще може да разчита на всичко най-добро, като защитникът Натаниъл Клайн отново тренира, но най-вероятно ще е резерва, тъй като страдаше от мускулна контузия.

Това ще бъде шестият мач между Ливърпул и рома в евротурнирите. За последно те се изправиха един срещу друг през март 2002 година във втората групова фаза на Шампионската лига. Ливърпул има 2 победи, равенствата също са 2, а Рома само веднъж е побеждавал мърсисайдци.

 

 

 

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички