Проблеми за Байерн: Ключова фигура аут за мача с Реал Мадрид


Проблеми за Байерн: Ключова фигура аут за мача с Реал Мадрид
Снимка: Guliver/GettyImages

3601 0

Един от най-важните играчи в схемата на Юп Хайнкес в Байерн Мюнхен - Давид Алаба, почти гарантирано ще пропусне първата среща между двата отбора от полуфиналите в Шампионска лига. Това става ясно малко повече от 24 часа преди срещата, след като левият бранител не се включи изобщо в тренировката на своите съотборници по-рано през деня.

Австрийският национал има проблеми с травма в последните седмици, като изпитва болки в бедрото. Той получи почивка в мачовете от първенството за Байерн, но неговият заместник Хуан Бернат не се справя особено добре. В понеделник Алаба тренира със своите съотборници и изглеждаше, че ще е готов да се изправи срещу Реал Мадрид. Сега обаче шансовете са около 10-20% защитникът да играе като титуляр.

Това ще създаде сериозни проблеми зa Хайнкес, който предпазваше Алаба точно за мачовете с Реал Мадрид. Той има две алтернативи на титулярния си ляв бек - споменатият вече Бернат или бразилския ветеран Рафиня, който традиционно играе като десен краен защитник, но може да играе и по двата фланга.

Това не е единственият проблем за домакините в утрешната битка. Артуро Видал претърпя операция наскоро и е аут от сметките, а с проблеми е и Толисо. Мануел Нойер е възстановен, но няма никаква игрова практика. Кингсли КОман също няма да играе в двубоя срещу Реал Мадрид.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички