Два гола на Роналдо не достигнаха на Ювентус да преодолее Лион


Два гола на Роналдо не достигнаха на Ювентус да преодолее Лион
Снимка: Gulliver/GettyImages

5878 0

Отборът на Юветнус постигна обрат при домакинството си на Олимпик Лион, но отпадна от Шампионската лига. "Бианконерите" спечелиха с 2:1 на "Алианц Стейдиъм", но приключват участието си в надпреварата след общ резултат 2:2 и гол на чужд терен в полза на "хлапетата". Мемфис Депай откри резултата от дузпа в 10-тата минута, но Кристиано Роналдо също от бялата точка в края на първата част изравни. През второто полувреме португалецът вкара още един гол, но трето попадение във вратата на Лопес така и не падна.

Така Олимпик Лион продължава към фазата на четвърфиналите, където ще играе срещу Манчестър Сити. Ювентус пък за поредна година няма да успее да триумфира в Шампионската лига и си тръгва още във фазата на осминафиналите. А ето и всичко по-интересно от мача:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

В 10-тата минута Ауар навлиза в наказателното поле и е съборен от Родриго Бентанкур, при което съдията Феликс Цвайер посочва бялата топка. Отборът на Олимпик Лион изненадващо повежда в резултата, след като Мемфис Депай е точен при изпълнението на дузпата - 0:1!

В 10-те минути след попадението на Лион играчите на Маурицио Сари така и не успяват да намерят път към вратата на Лопес. В 31-вата минута Мемфис Депай опита да центрира в наказателното поле на Ювентус, но топката се озова в ръцете на Войчех Шчесни.

В 37-мата минута "старата госпожа" най-накрая стигна до нещо по-интересно пред вратата на Лопес. Топката бе центрирана към Гонсало Игуаин, който с глава насочи топката, но тя попадна в ръцете на вратаря на Лион. В 40-тата минута Роналдо получи отличен шанс от свободен удар, но изстрелът му бе спасен по отличен начин от Антони Лопес.

В 41-вата минута съдията Феликс Цвайер отсъжда нова дузпа, този път за игра с ръка на Депай в собственото си наказателно поле. Кристиано Роналдо застава зад топката и е точен за 1:1!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ:

В 57-мата минута Гимараеш пробва далечен удар, но не намери вратата на Шчесни. В 60-тата минута Ювентус повежда в резултата. Кристиано Роналдо с фантастичен изстрел отдалеч разпечата Антони Лопес и извежда "бианконерите" напред в резултата - 2:1!

В 63-тата минута Бонучи играе с глава след центриране от ъглов удар и е много близо до трето попадение. В 68-мата минута Роналдо центрира и качи топката на главата на Гонсало Игуаин, но аржентинецът бе неточен.

Маурицио Сари реагира с вкарването в игра на Пауло Дибала, като Федерико Бернардески е заменен. В 76-тата минута именно Дибала центрира от ъглов удар и Роналдо стреля с глава, но не успя да намери очертанията на вратата.

В 79-тата минута се получава разбъркване в наказателното поле на Ювентус. Влезлият като резерва Муса Дембеле пада на земята, като има претенции, че е бил изритан от Рамзи, но съдията остава безмълван. Минута по-късно Дембеле има шанс да вкара втори гол за Лион, но е блокиран от Бонучи.

А в 84-тата минута Пауло Дибала не може да продължи игра и е заменен от Марко Оливиери.

СЪСТАВИ

Ювентус: Шчесни, Куадрадо, Бонучи, Де Лихт, Сандро, Бентанкур, Пянич, Рабио, Бернардески, Игуаин, Роналдо 

Олимпик Лион: Лопес, Денайър, Марсело, Ауар, Депай, Дюбоа, Марджал, Екамби, Корнет, Какере, Гимараеш

Двубоят Манчестър Сити - Реал Мадрид също може да следите НА ЖИВО в Sportlive.bg.

Под въпрос за домакините е Пауло Дибала.  Аут са още Матия Де Шилио, Сами Кедира и Дъглас Коста. Капитанът Джорджо Киелини е възстановен, но още не е готов на 100%. За Руди Гарсия на разположение е звездата Мемфис Депай. Той не игра в първата среща заради тежка контузия, но спирането на футбола му даде възможност да се възстанови. С травма е защитникът Юсуф Коне.

Френският тим има само един официален мач след рестарта на футбола – финала за Купата на Франция срещу ПСЖ. Като двубоят бе решен в полза на парижани след дузпи. Юве пък имаше доста натоварен цикъл, но успя да завоюва титлата в Серия А.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички