Роналдо помогна на Ювентус за нов успех в Шампионска лига


Роналдо помогна на Ювентус за нов успех в Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

4610 0

Италианският шампион Ювентус победи Динамо Киев с 3:0 като домакин в пети мач от груповата фаза на Шампионска лига. Федерико Киеза, Кристиано Роналдо и Алваро Мората донесоха победата на "бианконерите", които записаха четвърти успех в групите и 12 точки в актива си.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В 21-вата минута Ювентус излезе напред в резултата. Алекс Сандро центрира от левия фланг, а Федерико Киеза успя да се пласира най-добре в наказателното поле, за да засече топката с глава и да вкара в мрежата на Бущан, който не се намеси особено добре - 1:0!

В 31' удар на Кристиано Роналдо срещна гредата. Пет минути преди края на първата част пък Виктор Циганков за малко да изравни резултата, но Войчех Шчесни го отказа с отлично спасяване.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 54-ата минута отново Циганков бе близо до гол за гостите, но Шчесни пак се намеси. Малко след това Кристиано Роналдо застраши вратата на Динамо, но вратарят спаси. Португалецът все пак се разписа в 57-ата минута, когато засече центриране на празна врата - 2:0!

В средата на полувремето Юве стигна и до трето попадение. Киеза намери Мората в наказателното поле, а нападателят на "бианконерите" си освободи пространство за стрелба и успя да се разпише - 3:0!

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Ювентус вече си осигури класиране към 1/8-финалите на Шампионска лига, но все още има шансове да измести Барселона от първото място в групата. В момента "бианконерите" разполагат с 9 пункта - с 3 по-малко от лидера Барселона, а в последния шести мач двата отбора отново ще премерят сили.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Ювентус: Шчесни, Де Лихт, Бонучи, Алекс Сандро, Бентанкур, МакКени, Демирал, Рамзи, Киеза, Мората, Роналдо

Динамо: Бущан, Миколенко, Попов, Забарний, Кенджора, Шапаренко, Шепелев, Сидорчук, Родригес, Циганков, Вербич

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички