Ювентус надцака Челси в суперсблъсъка на кръга в Шампионска лига


Ювентус надцака Челси в суперсблъсъка на кръга в Шампионска лига
Снимка: Getty Images

4923 0

Шампионът на Европа Челси загуби гостуването си на италианския гранд Ювентус с минималното 1:0 в мач от втория кръг на груповата фаза в Шампионска лига. Единственото попадение в Торино отбеляза Федерико Киеза десетина секунди след началото на второто полувреме.

Челси взе контрола над топката от първата минута, но това не им помогна особено в създаването на голови ситуации. Вместо това "сините" бяха по-уязвими на контраатаки - нещо, на което разчитаха в състава на Ювентус. Именно след контраатака в 20-ата минута "бианконерите" можеха да открият резултата, но мощен удар на Киеза по диагонала премина на сантиметри от гредата.

До края на полувремето Челси не предложи нищо опасно пред вратата на Ювентус, който продължи да "дебне" на контраатаки. В самото начало на втората част "старата госпожа" откри резултата. Не бяха изминали и 15 секунди, когато Федерико Бернардески изведе Федерико Киеза, който с мощен удар не остави шансове на Менди - 1:0!

Малко по-късно Мануел Локатели за малко да си вкара фрапантен автогол, след като при опит да изчисти насочи топката опасно близо до страничната греда. Минути по-късно Федерико Бернардески имаше отличен шанс да се разпише, но пропусна.

До края на срещата Челси така и не успя да пробие отбраната на Ювентус, като домакините успяха да неутрализират съперника си. "Бианконерите" записаха втора победа в груповата фаза и излязоха на върха в подреждането с актив от шест точки. "Сините" остават с три пункта.

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

И Челси, и Ювентус стартираха с победи своите кампании в Европа, като победиха съответно Зенит с 1:0 и Малмьо с 0:3. Лондончани обаче се намират в по-добра форма от Ювентус на местно ниво, като заемат трето място във Висшата лига с 13 пункта – на точка зад лидера Ливърпул. „Бианконерите“ тръгнаха с две загуби и две равенства в Серия А и едва в последните два кръга записаха две трудни победи с по 3:2, които ги изкачиха до необичайното за тях 10-о място.

Преди сблъсъка в лагерите и на двата отбора има известни кадрови проблеми. За Ювентус отсъстват Пауло Дибала, Артур и Кайо Хорхе, докато Алваро Мората е под въпрос. За Челси пък липсват Кристиан Пулишич, Мейсън Маунт, Рийс Джеймс и Нголо Канте, който даде положителна проба за коронавирус. Жоржиньо е под въпрос за срещата. В групата на "бианконерите" за мача има само един нападател (подробности тук).

А защо Джорджо Киелини смята, че мачът с Челси е най-лесният за Ювентус, четете в този материал!

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Ювентус: Шчесни, Данило, Де Лихт, Бонучи, Алекс Сандро, Локатели, Рабио, Бентанкур, Куадрадо, Киеза, Бернардески

Челси: Менди, Рюдигер, Кристенсен, Тиаго Силва, Аспиликуета, Маркос Алонсо, Жоржиньо, Ковачич, Зиеш, Хаверц, Лукаку

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички