Резервите на Шахтьор разбиха Реал Мадрид за едно полувреме и триумфираха в Шампионска лига


Резервите на Шахтьор разбиха Реал Мадрид за едно полувреме и триумфираха в Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

5537 0

Испанският колос Реал Мадрид изненадващо загуби от абсолютния аутсайдер Шахтьор Донецк с 2:3 в първи мач от груповата фаза на Шампионска лига. "Кралят на Европа" допусна да изостане с три гола на почивката, а през втората част така и не успя да се пребори за обрат срещу "осакатения" отбор на Шахтьор.

Гостите от Украйна пристигнаха в Мадрид без осем от основните си футболисти, които са под карантина. Въпреки това тимът показа отлична игра срещу безличния отбор на Реал, който започна по-слабо и от мача с Кадис в шампионата. Така само за 45 минути гостите стигнаха до три безответни гола.

През втората част Реал подобри играта си и стигна до два бързи гола. Страхотен удар на Лука Модрич от дистанция намали изоставането, а малко след това влезлият току-що като резерва Винисиус намали на 2:3, като счупи рекорда за най-бърз гол на резерва в турнира (едва 14 секунди).

В самия край на мача Валверде успя да вкара трети гол за Реал, но той бе отменен заради засада на Винисиус, който пречеше на видимостта на вратаря. Така Шахтьор стартира с победа кампанията в Шампионска лига, докато Реал отново разочарова с играта си. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в петата минута Марко Асенсио заплаши вратата на Шахтьор, но Трубин успя да отрази удара му. В 14' Шахтьор организира великолепна контраатака, възползвайки се от изтеглената към центъра защита на Реал. Марлош се озова в ситуация един на един с Тибо Куртоа, но белгийският страж успя да спаси.

След половин час игра добрата игра на Шахтьор даде резултат. Корниенко направи страхотен пробив към наказателното поле на "белия балет", а накрая подаде към Тете, за когото не бе проблем да прати топката в мрежата - 0:1! Само три минути по-късно Шахтьор стигна и до втори гол, след като Рафаел Варан си отбеляза автогол в опит да предотврати удар на съперник - 0:2!

Три минути преди края на първото полувреме Шахтьор вкара и трети гол във вратата на Реал. Тете получи подаване в наказателното поле и на свой ред с много красиво подаване с пета намери Соломон, който разстреля Куртоа - 0:3!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

На почивката Зинедин Зидан включи в игра Карим Бензема, който замени Родриго. "Белите" заиграха коренно променени от първата минута и резултатът не закъсня. В 54' превъзходен удар на Лука Модрич от сериозна дистанция намери горния ляв ъгъл на вратата на Шахтьор, който не остави шансове на стража Трубин дори да реагира - 1:3!

Малко след това Тете пропиля страхотен шанс за Шахтьор. В 59-ата минута в игра се появи Винисиус Жуниор, който 14 секунди след влизането си собственоръчно успя да вкара още един гол за домакините. Бразилецът пресира свой опонент и му отне топката, е след това сам завърши атаката, за да се превърне в най-бързия голмайстор, влязъл като резерва в историята на Шампионска лига - 2:3!

Малко по-късно опасен удар на Карим Бензема бе блокиран от противников футболист. В 64-ата минута Тете отново можеше да се разпише, но Тибо Куртоа го отказа с брилянтно спасяване. В 78' Ферлан Менди успя да стреля с глава, след като беше намерен на далечната греда от съотборник, но ударът му бе блокиран от защитник на Шахтьор.

В последните секунди на продължението на мача Реал изпълни заучен корнер, като Валверде успя да нанесе мощен удар извън пеналтерията и да вкара топката в мрежата на Шахтьор. Голът обаче бе разгледан от ВАР, който установи, че Винисиус е бил в положение на засада и е пречил на видимостта на вратаря, заради което попадение бе отменено.

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Реал Мадрид, който е рекордьор по титли в турнира, излиза за първия си мач в надпреварата през новия сезон. Техен съперник е украинският шампион Шахтьор, който обаче е изправен пред сериозни кадрови проблеми. Гостите няма да могат да разчитат на осем играчи: Тайсон, Алан Патрик, Серхий Кривцов, Йевхен Коноплянка, Микола Матвиенко, Виктор Коваленко, Тарас Степаненко и Жуниор Мораес.

Зинедин Зидан също има известни кадрови проблеми. Еден Азар, Дани Карвахал, Алваро Одриосола и Мартин Йодегор продължават да лекуват контузии. Капитанът Серхио Рамос е под въпрос за срещата, но на пресконференцията преди мача Зизу коментира, че испанският бранител по всяка вероятност няма да играе и на този етап не тренира с отбора. Зидан обаче беше категоричен, че целта пред тима е спечелване на турнира.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Реал Мадрид: Куртоа, Марсело, Варан, Милитао, Менди, Каземиро, Модрич, Валверде, Асенсио, Йович, Родриго

Шахтьор: Трубин, Додо, Хочолава, Бондар, Корниенко, Марлош, Майкон, Соломон, Маркос Антонио, Тете, Дентиньо

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички