Същият резултат, същата игра: Реал Мадрид отново би Ливърпул в голово шоу и докосва 1/2-финалите в Шампионска лига


Същият резултат, същата игра: Реал Мадрид отново би Ливърпул в голово шоу и докосва 1/2-финалите в Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

8639 0

Реал Мадрид взе добър аванс в четвъртфиналния сблъсък срещу Ливърпул от Шампионска лига, след като спечели първата среща с 3:1. Любопитното е, че във финала, който двата тима играха в турнира през 2018 година, крайният резултат бе същият.

Точно както и тогава, така и този път футболистите на Юрген Клоп изглеждаха твърде плахи, като това особено важи за първото полувреме, когато бяха тотално надиграни и дори нямаха отправен точен удар към вратата на Тибо Куртоа.

През втората част картината на терена се промени, но "кралския клуб" продължи да бъде отборът, който стоеше по-стабилно и по-добре на терена. В герой за "белия балет" се превърна Винисиус Жуниор, който изигра един от най-добрите си двубои с фланелката на отбора, реализирайки две попадения. Марко Асенсио и Мохамед Салах също записаха имената си сред голмайсторите.

В Ливърпул обаче далеч не мислят за отказване, тъй като са записвали и далеч по-впечатляващи обрати, като този срещу Барселона след 0:3 в първата среща е най-пресен и красноречив. Реваншът между мърсисайдци и Реал Мадрид е на "Анфийлд" и ще се състои след седмица - в сряда, 14 април.

СЪСТАВИ

Реал Мадрид: Куртоа, Васкес, Милитао, Начо, Менди, Каземиро, Модрич, Кроос, Асенсио, Винисиус, Бензема

Ливърпул: Алисон, Робъртсън, Филипс, Кабак, Александър-Арнолд, Фабиньо, Вайналдум, Кейта, Мане, Салах, Жота

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двата отбора започнаха на добро ниво, като още във втората минута се стигна до първия точен удар. Карим Бензема стреля от границата на наказателното поле, но по земя и твърде слабо, за да представлява проблем.

Около 10-ата минута се стигна до доста любопитен момент, при който Тибо Куртоа добре изведе Винисиус, който пусна отличен пас към Модрич, но последният пое зле топката и въпреки че претендираше за нарушение на отлична позиция, току пред наказателното поле, то повторенията показаха, че той самият търсеше нарушението и такова нямаше.

След изминаването на половината време от първото полувреме се остави впечатлението за леко териториално превъзходство за домакините, но постепенно мърсисайдци започнаха да напипват своя ритъм. В 24-ата минута се стигна до чудесен извеждащ пас на Кроос към Бензема, но французинът бе добре затворен, а след това изстрелът му бе и блокиран от Кабак. 

27' - 1:0! Феноменално далечно подаване на Кроос към Винисиус, при което бразилецът овладя отлично топката на гърди, справи се с Филипс, след което пусна топката покрай Алисон и откри резултата.

Реал продължи да натиска своя съперник. Малко след 30-ата минута Бензема бе съборен в наказателното поле и изглеждаше сякаш има нарушение, но главният съдия подмина ситуацията. Секунди по-късно французинът комбинира с Винисиус, чийто шут отблизо бе блокиран.

36' - 2:0! "Кралския клуб" удвои своя аванс в резултата. Александър-Арнолд игра с топката с глава и върна към своята врата, а там Асенсио се възползва, взе топката, прехвърли технично Алисон, след което добута топката в празната врата.

В 43-ата минута се стигна до нова много груба грешка на Ливърпул, като топката отново попадна в Асенсио. Той обаче трябваше да стреля с неудобния си десен крак от трудна позиция и този път Алисон се справи.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

51' - 2:1! С един от първите си удари в мача мърсисайдци успяха да намалят изоставането си. Жота направи добър пробив и бутна някакси топката към Салах, който излезе от задна позиция и се оказа току пред Куртоа. Египтянинът чукна топката от непосредствена дистанция и нямаше как да сбърка.

В минутите след попадението темпото значително се вдигна и двата отбора създадоха нелоши атаки. При една от тях Бензема опита да стреля опасно в наказателното поле, но изстрелът му бе отлично блокиран. Секунди след това Асенсио овладя топка и я върна към Кроос, който също стреля мощно от наказателното поле, но с по-слабия си ляв крак, като резултатът бе аут.

В 63-ата минута Ливърпул организира много добра контраатака, Жота размени двойно подаване с Робъртсън, след което опита да комбинира с Мане, който бе на границата на вратарското поле. Там обаче Менди се намеси и изби току пред него.

Само секунди след това Бензема изведе Асенсио, а играчите на Реал имаха числено превъзходство 2-ма срещу 1. Асенсио реши да опита подаване към непокрития Винисиус, но бранител в червено пресече паса, с което спаси и почти сигурен гол.

65' - 3:1! Реал Мадрид отново възстанови аванса си от два гола. Модрич намери Винисиус в наказателното поле, а бразилецът моментално изстреля топката, тя мина между краката на Филипс и влезе в мрежата, въпреки че Алисон игра с нея, тъй като ударът бе от твърде близка дистанция.

До края на срещата резултатът се запази, като в последните минути Реал Мадрид удържа натиска на Ливърпул и съхрани вратата си, въпреки че бе обграден.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Очакванията към този сблъсък са изключително високи. И за двата тима трофеят от Шампионска лига може да се окаже голямото спасение на кампанията (въпреки че Реал все още има шансове за титлата в Ла Лига). Освен това, мърсисайдци са жадни за мъст след загубения финал през 2018 година.

Ще бъдем лишени от сблъсъка между Мохамед Салах и Серхио Рамос, който бе ключов в онзи финален двубой и след който се вдигна много шумотевица, когато намиращият се в брилянтна форма египтянин рано-рано напусна терена принудително, след като испанецът го контузи.

Рамос не е единственият ключов бранител, който отсъства. В часовете преди двубоя стана ясно, че Рафаел Варан е дал положителна проба за коронавирус и също е аут. При Ливърпул обаче проблемите далеч не са по-малко. Участие няма да могат да вземат Върджил ван Дайк, Джо Гомес и Жоел Матип, както и капитанът Джордан Хендерсън, който също е играл като централен бранител.

Така се очаква да има много попадения в срещата, тъй като защитите и на двата тима не са особено респектиращи. Очертава се битката в средата на терена да е ключова, както и разбира се работата на атакуващите футболисти, където сякаш мърсисайдци имат предимство.

И двата европейски гиганта са наясно, че при успех в този четвъртфинал, пътят към последния мач е отворен, тъй като след жребия стана ясно, че победителят от тази двойка ще се изправи срещу Порто или Челси на полуфиналите, избягвайки грандове като Манчестър Сити, Байерн Мюнхен и ПСЖ (поне които се класират от тях).

Сблъсъкът между наставниците Зинедин Зидан и Юрген Клоп също е безкрайно любопитен, като със сигурност опитът е на страната на немския наставник. В две от последните три издания на Шампионска лига именно един измежду тях неизменно извежда тима си до триумф.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички