Мбапе наказа Ювентус и осигури летящ старт за ПСЖ в Шампионска лига (ВИДЕО)


Мбапе наказа Ювентус и осигури летящ старт за ПСЖ в Шампионска лига (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

6676 0

Френският шампион Пари Сен Жермен победи Ювентус с 2:1 като домакин в мегасблъсъка от първия кръг в груповата фаза на Шампионска лига. Килиан Мбапе се превърна в герой за парижани на "Парк де Пренс", след като отбеляза и двете попадения за победата.

РАЗВОЙ НА МАЧА ПСЖ - ЮВЕНТУС

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

След само пет минути игра Пари Сен Жермен успя да излезе напред в резултата. Парижани подхванаха продължителна атака с много подавания, а в един момент Неймар и Килиан Мбапе рязко вдигнаха темпото и разиграха топката по такъв начин, че оставиха отбраната на Юве без отговор. Бразилецът направи прехвърлящо подаване, а Мбапе стреля от въздуха, за да вкара в мрежата на Перин - 1:0!

Video edited on Kapwing

В 19-ата минута Ювентус стигна до първата си голова ситуация в мача, от която можеше да изравни резултата. Центриране от десния фланг се озова на главата на Аркадиуш Милик във вратарското поле. Нападателят стреля от непосредствена близост до вратата, но Джанлуиджи Донарума успя да спаси. Юве продължи атаката, но не успя да вкара.

В средата на полувремето ПСЖ стигна до второ попадение след поредната мълниеносна атака на парижани. Килиан Мбапе и Ашраф Хакими разиграха топката с по едно докосване, оставяйки отбраната на Ювентус без отговор. Французинът пак засече топката от воле, подобно на първия гол, и отново вкара в мрежата на Перин - 2:0!

Video edited on Kapwing

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Осем минути след подновяването на играта Ювентус върна едно попадение. "Бианконерите" изпълниха късо ъглов удар, като Филип Костич получи топката и центрира в наказателното поле. Джанлуиджи Донарума увисна, а Уестън МакКени успя да засече с глава, за да се разпише - 2:1!

Video edited on Kapwing

Малко след попадението Ювентус стигна до нов шанс за гол пред вратата на ПСЖ, след като Душан Влахович успя да стреля с глава от близка дистанция, но Донарума се отличи с брилянтна намеса. В следващите минути Юве рядко стигаше до възможности за гол, а в края на мача Перин спаси "бианконерите" от трето попадение.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ПСЖ: Донарума, Хакими, Кимпембе, Рамос, Маркиньос, Нуно Мендеш, Верати, Витиня, Неймар, Меси, Мбапе

Ювентус: Перин, Данило, Бонучи, Бремер, Паредес, Рабио, Мирети, Костич, Куадрадо, Милик, Влахович

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ МАЧА ПСЖ - ЮВЕНТУС В ШАМПИОНСКА ЛИГА

ПРЕДИ СРЕЩАТА ПСЖ - ЮВЕНТУС

Най-големият европейски клубен турнир Шампионска лига се завръща тази вечер с първите мачове от груповата фаза. Несъмнено най-големият спектакъл за вечерта противопоставя европейските грандове Пари Сен Жермен и Ювентус, които ще се срещнат на "Парк де Пренс" в Париж.

ПСЖ стартира почти перфектно новия сезон в Лига 1, след като спечели пет от първите си шест мача и направи равен единствено с Монако. Ювентус също няма загуба от началото на сезона в Серия А, но пък е по-колеблив в изявите си - две победи и три равенства.

И през този сезон амбициите на ПСЖ са спечелване на Шампионска лига, но още в групите парижани се очаква да срещнат сериозен отпор от Юве. Атомното трио на ПСЖ Лионел Меси, Килиан Мбапе и Неймар обаче се намира в отлична форма и се очаква да тормози сериозно отбраната на "бианконерите".

ТОП КОЕФИЦИЕНТИ ЗА МАЧА ПСЖ - ЮВЕНТУС!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички