Грешка и колосална глупост на Видал върнаха Реал в играта в Шампионска лига


Грешка и колосална глупост на Видал върнаха Реал в играта в Шампионска лига
Снимка: Guliver/GettyImages

3159 0

След ужасяващите първи два мача на Реал Мадрид в Шампионска лига изглежда, че "кралете" набират скорост в турнира. На "Джузепе Меаца" възпитаниците на Зинедин Зидан записаха успех с 2:0 над Интер, а голямо "рамо" на мадридчани удариха самите домакини, и най-вече Артуро Видал. 

Заради грешка в защитата още в 7' Начо се озова на отлична позиция за стрелба, но беше спънат от Николо Барела. Еден Азар беше точен и даде аванс на своите, а в 33' дойде време за ключовия момент. Артуро Видал направи невъздържан протест за неотсъдена от Антъни Тейлър дузпа в полза на домакините (повторенията показаха, че дузпа не може да има). Съдията му показа жълт картон, но това още повече вбеси Видал, който само за 6 секунди си издейства още един картон и беше изгонен от игра. 

В 57' гостите подпечатаха успеха си, след като удар на Родриго рикошира в крака на Хакими и направи топката неспасяема - 0:2 и триумф за "белите", които по традиция играят трудно на Апенините, но не и тази вечер. 

В групата ситуацията става много сложна за Интер, като италианците са с едва 2 точки и класирането към осминафиналите изглежда много трудно. Реал пък с актив от 7 точки изскочи на втората позиция и изостава само с 1 от Борусия (М) и води с 4 на Шахтьор Донецк. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В 7' футболистите на Интер не успяха да изнесат топката след центриране към наказателното поле и Начо беше изведен на стрелкова позиция. Барела се опита да го блокира, но го фаулира и главният рефер отсъди дузпа в полза на Реал Мадрид. Заради липсата на Серхио Рамос с отговорността се нагърби Еден Азар и той се разписа, стреляйки точно в долния ляв ъгъл. 

Дори след попадението "кралете" продължиха да са по-активният отбор. "Белите" пресираха отлично съперника, а почти никакви топки не достигаха до Лукаку и Мартинес. В същото време гостите добре неутрализираха и широката игра на Интер, а Йънг и Хакими изобщо не бяха фактор в мача. В атака за мадридчани играта се получаваше, но пропуски направиха Васкес и Азар. 

В 33' Интер получи най-доброто си положение в мача, когато Видал бе допуснат в наказателното поле, където точно преди да стреля Варан успя да чукне топката встрани, но закачи и крака му. Чилиецът побесня и потърси обяснение от съдията, който му показа жълт картон. Видал обаче не спря и се навря точно под носа на Антъни Тейлър, а английският съдия не се поколеба и с втори жълт картон го извади от играта. След справка с VAR, дузпа не бе отсъдена. 

Във финалните минути на полувремето Ханданович се отчете с две спасявания, за да запази разликата между двата отбора минимална. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ 

Реал Мадрид лесно удържа опита за натиск от страна на Интер, и на свой ред натисна след 55'. В игра пък се появиха Каземиро и Родриго, а вторият вкара гол с първото си докосване. Модрич и Кроос комбинираха по дясното крило, като германецът изведе брилянтно Васкес в наказателното поле. Той почти от аутлинията центрира към далечната греда, където Родриго от воле се разписа за 0:2. 

След второто попадение темпото в мача падна сериозно, като Интер имаше два шанса поне са почетен гол, като най-добрият беше изпуснат от Иван Перишич, чийто удар бе отразен отлично от Тибо Куртоа. Лукас пък, подобно на първото полувреме, пропусна да ознаменува добрата си игра с гол - краен резултат 0:2. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Интер: Ханданович, Шкриняр, Де Врай, Бастони, Хакими, Барела, Галярдини, Видал, Йънг, Лаутаро, Лукаку

Реал Мадрид: Куртоа, Менди, Начо, Варан, Карвахал, Йодегор, Кроос, Модрич, Азар, Васкес, Мариано

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ МАЧА 

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

юбопитно е, че двамата фаворити в група "В" заемат последното и предпоследното място в нея. Италианският тим е в тежък период, като той не се представя на ниво и в местното първенство. Треньорът Антонио Конте има и кадрови проблеми, като не може да разчита на резервния вратар Даниеле Падели, на Александър Коларов, Марсело Брозович, Стефано Сенси и Матиас Весино.

В испанския гранд обаче също имат проблеми. Треньорът Зинедин Зидан не може да разчита на капитана си Серхио Рамос, на Федерико Валверде, Лука Йович, Карим Бензема, Едер Милитао и Алваро Одриосола.

Любопитно е, че двамата фаворити в група В заемат последното и предпоследното място в нея. Италианският тим е в тежък период, като той не се представя на ниво и в местното първенство.

Треньорът Антонио Конте има и кадрови проблеми, като не може да разчита на резервния вратар Даниеле Падели, на Александър Коларов, Марсело Брозович, Стефано Сенси и Матиас Весино.

В испанския гранд обаче също имат проблеми. Треньорът Зинедин Зидан не може да разчита на капитана си Серхио Рамос, на Федерико Валверде, Лука Йович, Карим Бензема, Едер Милитао и Алваро Одриосола.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички