Сензация: Динамо Загреб порази Челси в Шампионска лига!


Сензация: Динамо Загреб порази Челси в Шампионска лига!
Снимка: Gulliver/GettyImages

4944 0

Отборът на Динамо Загреб изигра фантастичен мач на своя „Максимир“ и сякаш напълно заслужено победи високомерния английски Челси с 1:0 при старта на двата отбора в груповата фаза от Шампионската лига. Хърватите изиграха много добра среща и успяха да затруднят максимално своя именит съперник, а също така лимитираха до минимум опасностите пред вратата на Доминик Ливакович в хода на срещата.

Единственият гол дойде в 13-ата минута, когато след контраатака като по учебник Мислав Оршич прониза Кепа Арисабалага и донесе трите точки на своя тим на „Максимир“. Челси пък със сигурност изигра доста колеблив мач, като „сините“ от Лондон не успяха да затруднят сериозно хърватския гранд

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Мачът в Загреб стартира в бързо темпо от страна на гостите, които в първите десет минути направиха два пропуска чрез Рахийм Стърлинг и Обамеянг.

Напук на предварителните очаквания Динамо откри резултата в 13-ата минута след блестяща контраакция. Петкович получи дълга топка в центъра на терена и изведе страхотно с глава Мислав Оршич. Той надбяга с лекота Уесли Фофана, за да стреля покрай Кепа и да открие резултата на "Максимир" в хърватската столица - 1:0 за Динамо.

Челси продължи да владее масирано топката, но без някакъв сериозен успех, а в 30-ата Кепа трябваше да прави сериозно спасяване след мощен удар от Ариан Адеми.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Стартът на втората част видя гол за "сините" от Лондон чрез Обамеянг, но преди топката да отиде у него Бен Чилуел беше в положение на засада и попадението беше отменено.

Последваха по-дейни изяви от хората на Томас Тухел, а след час игра Стефан Ристовски нанесе много тежък удар по топката, за да трябва Кепа да се намесва, след което топката се отби в напречната му греда.

СТАРТОВИТЕ СЪСТАВИ:

ДИНАМО ЗАГРЕБ: Ливакович, Мохарами, Адеми, Иванушец, Петкович, С. Ристовски, Любичич, Мишич, Шутало, Перич, Оршич

ЧЕЛСИ: Кепа, Кулибали, Фофана, Чилуел, Аспиликуета, Джеймс, Ковачич, Маунт, Хавертц, Обамеянг, Стърлинг

Ето коя ТВ ще излъчи мача на Челси в Шампионска лига!

ПРЕДИ МАЧА ДИНАМО - ЧЕЛСИ

Челси открива групите на Шампиоска лига с визита на Динамо Загреб, който отстрани в квалификациите българския шампион Лудогорец.Челси и Динамо са в една група с Милан и Залцбург, като "сините" и "росонерите" на хартия изглеждат фаворити за първите две места.

Динамо обаче показва много добра форма през новия сезон и има седем победи, едно равенство и нито една загуба в хърватското първенство. Челси е по-колеблив в изявите си на местно ниво, като спечели три от първите си шест мача, но загуби други два.

"Сините" имат проблеми в офанзивен план, които се очаква да бъдат решени с идването на Пиер-Емерик Обамеянг. Той обаче не се знае дали ще е готов за игра, след като получи травма при обира в дома му преди седмица. Попадения се очакват и от другото ново име в състава Рахим Стърлинг, а ето какви са коефициентите за победа на Челси срещу Динамо!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички