Лукаку измъкна шампиона Челси в колеблив старт на Шампионска лига


Лукаку измъкна шампиона Челси в колеблив старт на Шампионска лига
Снимка: Getty Images

4435 0

Действащият европейски шампион Челси започна с победа участието си в тазгодишното издание на Шампионска лига. "Сините" надвиха руския Зенит с минималното 1:0 като домакин в първи мач от група H на надпреварата. Единственото попадение в срещата отбеляза Ромелу Лукаку в средата на второто полувреме.

През първото полувреме Челси очаквано доминираше на терена, като притежаваше повече топката и контролираше играта, но пък не създаваше нищо опасно пред противниковата врата. Това ясно си пролича и от факта, че единственият точен удар в мача през първите 45 минути беше към вратата на "сините".

За втората част лондончани излязоха с по-атакуваща настройка и постигнаха търсения резултат. В 69-ата минута Челси организира постепенна атака, при която Сезар Аспиликуета реши да изостри действията с центриране в наказателното поле. Там Ромелу Лукаку показа класата си, пласирайки се перфектно, за да засече с глава и да се разпише - 1:0!

В 80-ата минута Маркос Алонсо беше много близо до попадение, но ударът му премина на сантиметри от гредата. В ответната атака Зенит имаше златен шанс да изравни резултата. Артьом Дзюба получи превъзходно подаване, успоредно на голлинията, но не успя да засече топката в мрежата на Челси.

В крайна сметка лондончани взеха трите точки и стартираха с победа защитата на трофея в Шампионска лига. В другия мач от групата Ювентус победи Малмьо с 0:3 като гост.

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Само преди няколко месеца тимът на Челси завоюва втория си трофей от Шампионска лига в своята клубна история - успех, който изненада мнозина. Назначеният за мениджър на "сините" едва в началото на годината Томас Тухел сътвори чудеса с иначе класния състав на Челси, за да ги изведе към така бленувания трофей.

През миналия месец Челси спечели и Суперкупата на Европа, след като победи Виляреал след изпълнение на дузпи. Лондончани стартираха и успешно кампанията си във Висшата лига, като след четири мача са на върха в подреждането с равен брой точки с Манчестър Юнайтед и Ливърпул.

В Шампионска лига Челси попадна в една група с отборите на Ювентус, Малмьо и Зенит. Първо "сините" ще премерят сили с руския тим, който е непобеден в елитното първенство на Русия от началото на сезона - пет победи и две равенства, като оглавява класирането. За днешния двубой Томас Тухел няма да може да разчита на две от звездите си (подробности четете тук).

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Челси: Менди, Аспиликуета, Кристенсен, Рюдигер, Алонсо, Джеймс, Ковачич, Жоржиньо, Маунт, Зиеш, Лукаку

Зенит: Крицюк, Сантош, Ракитцкий, Кристяков, Сутормин, Бариос, Казуяев, Вендел, Клаудиньо, Малком, Азмун

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички