Експресен Байерн разсипа Бенфика за броени минути


Експресен Байерн разсипа Бенфика за броени минути
Снимка: Getty Images

5218 0

Байерн Мюнхен разгроми Бенфика с 4:0 в мач от третия кръг на група E в Шампионска лига. Баварците откриха резултата в 70-ата минута, когато Лерой Сане изпълни перфектен пряк свободен удар. В 80-ата минута влезлият като резерва Евертон си вкара автогол за Бенфика.

Последваха бурни последни минути за Байерн, като в 82-ата минута Левандовски покачи на 3:0, а отново Сане в 85-ата реши срещата в полза на германския шампион.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Байерн пое инициативата в първите минути, като в 4-ата минута Коман не успя да завърши атаката си след като се спъна. В 6-ата минута Сане стреля покрай вратата. Гостите продължиха да владеят повече топката, в 9-ата минута Левандовски стреля с глава, но Влаходимос спаси.

В 11-ата минута Бенфика опита нападение чрез Дарвин Нунез. Уругваецът обаче беше спрян от защитата на Байерн. В 15-ата португалците стигнаха до корнер, но след центрирането на Жоао Марио не се случи нищо опасно.

В 21-ата минута Байерн изпълни пряк свободен удар. Зад топката застана Лерой Сане. Изстрелът му обаче мина над вратата. Лисабонци опитаха нещо по-интересно чрез Грималдо в 25-ата минута, но изстрелът му мина встрани. Атаката продължи чрез Нунез, който беше спрян от отбраната на Байерн. Коман в 28-ата минута отправи нещо средно между удар и центриране.

В 31-ата минута Дарвин Нунез беше много близо до гола, като излезе сам срещу Мануел Нойер и стреля опасно в далечния ъгъл. Германският страж успя да се намеси с ефектен плонж. Две минути след това Кимих стреля право в ръцете на вратаря.

В 40-ата минута принудително на терена вместо Андре Алмейда се появи Диого Гонсалвеш.

В 43-ата минута Коман получи топката от дясно и я пусна към Левандовски, полякът отигра топката и я вкара. Въпреки това след проверка на VAR съдията отмени гола поради игра с ръка.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 47-ата минута Байерн нацели гредата след мощен изстрел на Павар. След това Забицер опита изстрел, който беше блокиран от Вертонген. Две минути по-късно Томас Мюлер също уцели гредата, но се намираше в положение на засада.

Топката достигна до Кингсли Коман, който я пусна към Томас Мюлер и опитният германец от близка дистанция вкара. И този гол беше отменен заради засада. В 55-ата минута Гонсалвеш стреля опасно и Нойер трябваше да се намесва. И двата тима продължиха битката в средата на терена в следващите минути.

В 65-ата минута Серж Гнабри се появи в игра за Байерн вместо Павар. Две минути по-късно Роман Яремчук отправи опасен удар, като топката беше изчистена от Упамекано на сантиметри от голлинията.

70' - 0:1! Роберт Левандовски беше фаулиран и Байерн получи правото да изпълни пряк свободен удар. Зад топката застана Лерой Сане, който вкара за 1:0 в полза на баварците!

Байерн започна да удържа резултата и в 76-ата минута в игра вместо Мюлер влезе Станишич. В 78-ата минута Коман стреля опасно, но топката мина прекалено високо.

80' - 0:2! Появилият се като резерва за Бенфика Евертон си отбеляза автогол. Той прати топката в собствената си мрежа в неуспешен опит да изчисти удар на Гнабри.

82' - 0:3! Серж Гнабри направи пореден пробив отдясно, той подаде в центъра и Роберт Левандовски на празна врата направи резултата 3:0 в полза на Байерн.

85 - 0:4! Още една високоскоростна атака по десния фланг позволи на Станишич да намери Лерой Сане, който вкара втория си гол в мача.

СЪСТАВИ:

Бенфика: Влаходимос, Грималдо, Верисимо, Вернтонген, Отаменди, Вайгъл, Андре Алмейда, Жоао Марио, Рафа Силва, Нунез, Яремчук

Байерн: Нойер, Павар, Упамекано, Зюле, Ернандес, Кимих, Забицер, Мюлер, Коман, Сане, Левандовски

ПРЕДИ МАЧА

Юлиан Нагелсман няма да може да разчита на Алфонсо Дейвис и Леон Горецка. Канадският национал получи контузия на бедрото, поради което остана извън групата за двубоя. Горецка се разболя и също не пътува за Лисабон. С травма в коляното е резервният вратар Свен Улрайх.

Жорже Жезус има по-сериозни проблеми, като петима са отсъстващите за "орлите". С травми са Харис Сеферович, Жедсон Фернандеш, Жил Диаш, Валентино Лазаро и Родриго Пиньо. Под въпрос за двубоя е Жилберто.

В десетте срещи, които са играли двата отбора Байерн има пълна доминация, като е печелил 7 пъти, докато три мача са завършили наравно. За последно двата отбора играха през 2018 г., когато баварците спечелиха с 5:1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички