Барселона спечели срещу Динамо Киев без особени усилия


Барселона спечели срещу Динамо Киев без особени усилия
Снимка: Getty Images

5409 0

Барселона спечели срещу Динамо Киев с 1:0 в мач от група E в Шампионска лига. Голът за каталунците беше дело на Жерар Пике в 36-ата минута. Централният защитник беше точен с глава от близко разстояние след като засече центриране.

Така Барселона вече има 3 точки в групата, като зае третата позиция в класирането. Динамо Киев продължава да има само една точка, след като измъкна точка от Бенфика и загуби от Байерн Мюнхен.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още във втората минута Жорди Алба проби отляво и центрира към Сержиньо Дест. Ударът на американеца обаче мина встрани. Каталунците продължиха да владеят повече топката, като Динамо се отбраняваше в първите 10 минути от срещата.

В 12-ата минута Динамо атакува чрез Циганков, който попаде към Буялски. Жерар Пике успя да се намеси и да блокира удара. В следващите минути Барселона стигна до два корнера, без да създаде кой знае колко опасни положения.

В 17-ата минута Да Пеня опита изстрел, който беше уловен от Тер Щеген. В 18-ата Депай центрира от фал към Лук де Йонг, който стреля встрани от вратата. Отново Де Йонг отправи опасен изстрел, като Бушчан трябваше да се намесва и да избива топката.

Барселона продължи да изпраща високи топки към централния си нападател, докато украинците изчакваха удобна възможност за контраатака. В 33-ата минута Депай подаде наляво към Алба, който стреля право в ръцете на Бушчан.

36' - 1:0! Натискът на Барса продължи и в 36-ата минута Сержиньо Дест стреля опасно. Последва изпълнение на корнер и Жерар Пике с глава от близка дистанция откри резултата за Барселона.

Последваха нови опасности за Динамо Киев след удари на Гави и Жорди Алба. Голът освежи предните редици на Барселона. Каталунците продължиха да владеят топката и до края на полувремето не позволиха на съперника да създаде положения.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Роналд Куман пусна в игра Ансу Фати на мястото на Лук де Йонг. В 51-ата минута Депай се опита да изведе именно Фати на стрелкова позиция, но защитник на Динамо Киев изчисти топката в корнер. Мачът продължи в по-спокойно темпо - Динамо губеше лесно топката в центъра на терена, поради което Барса продължи да доминира.

В 63-ата минута Сидорчук центрира от пряк свободен удар, като Пике изчисти топката вън от опасност. В 70-ата минута Барселона организира контраатака чрез Дест. Появилият се като резерва Фелипе Коутиньо опита изстрел от воле, но той беше много неточен.

Серхио Агуеро се появи в игра за Барселона в 75-ата минута на мястото на Мемфис Депай. В 78-ата минута Динамо Киев опита атака чрез Шапаренко, а пасът му беше пресечен от Лангле.

СЪСТАВИ

Барселона: Тер Щеген, Дест, Пике, Мингеза, Ленгле, Алба, Бускетс, Френки де Йонг, Гави, Депай, Лук де Йонг

Динамо Киев: Бушчан, Сидорчук, Шапаренко, Да Пеня, Миколенко, Забарни, Буялски, Циганков, Суприяга, Сирота, Кедзьора

ПРЕДИ МАЧА

Старши треньорът на Барселона Роналд Куман заяви, че клубът е близо до подписването на нов договор с Ансу Фати. Нидерландският специалист обаче има сериозни кадрови проблеми, като няма да може да разчита на контузените Роналд Араухо, Мратин Брейтуейт, Осман Дембеле и Педри. Ерик Гарсия е наказан.

Проблемите за Мирча Луческу са далеч по-малко. Трайно контузен е Артьом Беседин, който не е играл от Евро 2020 насам. Освен това с травми са нападателят Владислав Кулач и десният бек Денис Попов. Под въпрос за срещата е Микита Бурда.

Двата отбора играха помежду си през изминалия сезон в груповата фаза на турнира, като тогава Барселона спечели двата мача с 2:1 и 4:0. Последната победа на Динамо Киев над този съперник датира от далечната 1997 г., когато насред "Камп Ноу" Динамо печели с 4:0, а хеттрик вкарва Андрий Шевченко.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички