Аталанта разгроми Валенсия и крачи смело към 1/4-финалите на Шампионска лига


Аталанта разгроми Валенсия и крачи смело към 1/4-финалите на Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

14544 0

Отборът на Аталанта постигна разгромна победа над Валенсия с 4:1 на "Джузепе Меаца" в първи мач от 1/8-финалите на Шампионска лига. Така "бергамаските" направиха изключително важна крачка към четвъртфиналната фаза на турнира, преди реванша в Испания след три седмици.

През първото полувреме домакините играха далеч по-добре от своя съперник и закономерно стигнаха до две попадения - чрез Хатебур в 16-ата минута и Иличич в 42-рата.

Втората част бе още по-динамична и изпълнена със ситуации пред двете врати. "Синьо-черните" вкараха нови два гола и поведоха с 4:0 след попадения на Фройлер и отново Хатебур. Две минути по-късно Валенсия намали резултата чрез влезлия като резерва Денис Черишев, но до края така и не стигна до втори гол.

Реваншът между двата отбора във Валенсия ще се състои на 10 март. "Прилепите" се нуждаят от победа с поне 3:0, ако искат да продължат към следващата фаза на турнира.

Първо полувреме

Още в осмата минута домакините можеха да излязат напред в резултата. Пашалич се измъкна зад отбраната на "прилепите" и отправи мощен удар към вратата, но Доменех успя да се намеси блестящо, за да избие в корнер. В 16-ата минута "бергамаските" поведоха в резултата след грешка в отбраната на Валенсия и добро позициониране на Хатебур - 1:0.

В 31-вата минута Валенсия стигна до отлично положение за изравняване на резултата. Феран Торес овладя топката в наказателното поле и отправи остър удар към вратата на "синьо-черните", но топката се отби от страничния стълб. Десетина минути по-късно Пашалич подаде към Иличич, който от границата на наказателното поле разстреля Доменех за 2:0.

Второ полувреме

В 57-ата минута Аталанта тотално пречупи своя съперник. Швейцарецът Ремо Фройлер овладя в близост да наказателното поле, след което заби фантастичен удар от дистанция, за да не остави никакви шансове на Доменех - 3:0.

В 61-вата минута грешка в отбраната на "бергамаските" едва не доведе до гол за гостите. Макси Лопес получи превъзходен пас в наказателното поле, но от непосредствена близост уругваецът прати топката право в тялото на Голини, който успя да спаси тежкия удар. В ответната атака Ханс Хатебур се измъкна зад гърба на отбраната на "прилепите", за да разстреля Доменех за втори път в срещата - 4:0.

Три минути по-късно Валенсия намали изоставането си чрез току-що появилия се в игра Денис Черишев. Бившият футболист на Реал Мадрид овладя топката след грешка в отбраната на Аталанта и веднага си освободи място за удар, пращайки топката в мрежата на Голини - 4:1.

Малко по-късно Черишев пропусна великолепен шанс за втори гол в срещата. В 74-ата минута се появиха съмнения за игра с ръка на Калдара в наказателното поле на домакините. След като ситуацията бе разгледана с ВАР, дузпа не бе отсъдена в полза на "прилепите".

Преди срещата:

Аталанта стигна до осминафиналната фаза на турнира, след като завърши втори в групите след победителя Манчестър Сити. "Бергамаските" поддържат високо ниво и в италианската Серия А, където се намират на четвърто място с преднина от шест точки пред петия Рома.

Валенсия от своя страна си прокара път към елиминациите, спечелвайки своята група пред втория Челси и третия Аякс, който остана на точка от класирането. "Прилепите" обаче за момента изостават в подреждането в Ла Лига, като са на седмо място, но на само две точки от топ 4.

СЪСТАВИ

Аталанта: Голини, Толой, Паломино, Джимсити, Госенс, Фройлер, Де Роон, Хатебур, Пашалич, Иличич, Гомес

Валенсия: Доменех, Гая, Диакаби, Мангала, Вас, Торес, Парехо, Кондогбия, Солер, Гедеш, Гомес

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички