Аталанта тръгна да се надиграва с Ливърпул и беше тежко наказан в Шампионска лига


Аталанта тръгна да се надиграва с Ливърпул и беше тежко наказан в Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

5675 0

6-кратният европейски шампион Ливърпул разгроми италианската сензация Аталанта с 0:5 като гост в трети мач от груповата фаза на Шампионска лига. Новото попълнение на мърсисайдци Диого Жота показа, че се намира в страхотна форма, забивайки хеттрик в мрежата на бергамаските. По още един гол добавиха Мохамед Салах и Садио Мане.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

След само две минути игра Ливърпул можеше да излезе напред в резултата. Диого Жота се освободи с лекота от опеката си и нахлу в наказателното поле, откъдето стреля, но Спортиело успя да спаси. В 15' Муриел от Аталанта стреля опасно към вратата на Ливърпул, но Алисон се намеси. Секунди по-късно почти идентичната ситуация се разигра пред вратата на домакините, като Къртис Джоунс пропусна да се разпише.

В 16-ата минута Ливърпул вече бе напред в резултата. Трент Александър-Арнолд предостави страхотен извеждащ пас за Диого Жота, който излезе сам срещу вратаря и демонстрира невероятно самочувствие, за да го прехвърли - 0:1! В 33' Жота удвои преднината за мърсисайдци. Джо Гомес отправи великолепно дълго подаване за нападателя, който с първото си докосване елиминира защитник, а с второто разстреля Спортиело - 0:2!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Ливърпул започна мълниеносно втората част, вкарвайки две бързи попадения. В 47', след центриране от корнер пред вратата на Ливърпул, Къртис Джоунс овладя топката и веднага я прати в предни позиции към Мохамед Салах, който успя да завърши контраатаката с гол - 0:3! Само две минути по-късно египтянинът на свой ред направи асистенция за съотборника си Садио Мане, който с техничен удар преодоля Спортиело - 0:4!

В 54-ата минута Ливърпул стигна и до пето попадение, а Диого Жота - до първия си хеттрик с екипа на мърсисайдци. Садио Мане предостави чудесно извеждащо подаване за португалеца, който изпревари излезлия напред Спортиело, за да вкара в опразнената мрежа - 0:5! Минути по-късно Сапата разтресе вратата на Ливърпул с удар в гредата. Юрген Клоп пък даде почивка на Жота, Робъртсън и Хендерсън, като на техни места включи Фирмино, Милнър и Кейта.

В следващите минути Алисон успя да отрази още няколко опасни удара на Дуван Сапата, докато Мохамед Салах отново излезе сам срещу вратаря, подобно на ситуацията при неговия гол, но този път Спортиело успя да спаси. Садио Мане пък се отчете с опасен удар с глава, който обаче се оказа в обсега на вратаря.

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Ливърпул започна отлично кампанията в Шампионска лига, след като спечели първите си два мача и е лидер в група D. Аталанта, който в европейския си дебют през миналата година достигна до 1/4-финалите на надпреварата, отново започва позитивно, като е на второ място в групата с 4 пункта.

Мърсисайдци страдат от сериозни кадрови проблеми в последните седмици, след като първо загубиха Върджил ван Дайк до края на сезона, а след това и Фабиньо, който се явяваше негов заместник. Добрата новина е, че Жоел Матип поднови тренировки с отбора и може да подсили отбраната на "червените".

Наби Кейта също се завърна към тренировки за "червените", но Тиаго Алкантара продължава да лекува контузия. Същото важи и за Костас Цимикас и Алекс Окслейд-Чембърлейн. За Аталанта няма да играят Матия Калдара, Ханс Хатебур, Кристиан Ромеро и Рафаел Толой. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Аталанта: Спортиело, Толой, Паломино, Хатебур, Джимсити, Мохика, Пашалич, Фройлер, Гомес, Муриел, Сапата

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Гомес, Уилямс, Робъртсън, Хендерсън, Вайналдум, Джоунс, Мане, Салах, Жота

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички