Шахтьор (Донецк) - Реал Мадрид по ТВ: Къде да гледаме мача от Шампионска лига?


Шахтьор (Донецк) - Реал Мадрид по ТВ: Къде да гледаме мача от Шампионска лига?
Снимка: Getty Images

1910 0

Битките в най-престижния европейски клубен турнир се завръщат! А още в първия ден ще видим 13-кратния носител на трофея Реал Мадрид в действие, тъй като "кралския клуб" ще гостува в Украйна на познат съперник - Шахтьор (Донецк).

Както вероятно помните, жребият в Шампионска лига събра три от отборите, които бяха в една група през миналия сезон, отново заедно - гореспоменатите два + италианския гранд Интер.

През тази кампания обаче развитието за Шахтьор далеч не е толкова добро. Тимът има равенство и поражение. Реал също не оправдава очакванията, въпреки че измъкна трудна победа в края срещу Интер в първия кръг от груповата фаза. "Кралския клуб" се сгромоляса срещу Шериф Тираспол в последния мач от групата.

Така молдовците всъщност са първи в групата с пълен актив от 6 точки, следвани от "белия балет" с 3 пункта, както и съответно от Интер и Шахтьор (Донецк), които са с по 1, след като завършиха наравно помежду си.

Реал определено има да си връща на Шахтьор, след като и при двете срещи между отборите през миналия сезон украинците взимаха 3-те точки, побеждавайки именития си съперник (с 3:2 в Испания и с 2:0 в Украйна).

Онези два успеха донесоха и единствените победи за Шахтьор през въпросната кампания, което се оказа недостатъчно и тимът завърши 3-ти - след Борусия Мьонхенгладбах. Това значи, че украинците ще трябва значително да подобрят и играта, и спечелените точки през този сезон, за да преборят Интер и летящият Шериф Тираспол (а защо не и Реал) за някое от първите две места.

Двубоят в Украйна започва в 22:00 часа българско време. Той ще бъде излъчен пряко по Max sport 4, като ще можете да го следите и НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички