Салах: Този път се надявам да изиграя пълни 90 минути на финала в Шампионска лига


Салах: Този път се надявам да изиграя пълни 90 минути на финала в Шампионска лига
Снимка: Guliver/GettyImages

2497 0

Мохамед Салах е готов да допринесе за успеха на Ливърпул срещу Тотнъм в съботния финал на Шампионската лига, изтривайки спомените от миналогодишния спор за титлата, когато съперник бе Реал Мадрид. Нападателят на „червените“ получи травма на рамото след сблъсък с бранителя на „белите“ Серхио Рамос по време на финала в Киев и бе принуден да напусне терена след едва половин час игра.

Впоследствие мърсисайдци загубиха с 1:3 и египетският стрелец е пределно мотивиран да реализира победния гол в събота, помагайки на тима да завоюва за шести път титлата от най-престижния европейски клубен турнир. „Надявам се да изиграя пълни 90 минути този път. Много съм развълнуван“, сподели Салах пред журналисти.

„Надявам се, че ще се поправим тази година, ще постигнем добър резултат и ще спечелим надпреварата. Да отбележа победния гол във финала не е просто мечта. Надявам се да се превърне в реалност и да вкарам във финала“, добави египтянинът. Салах каза още, че Ливърпул се е поучил от грешките си от миналогодишното разочарование и че тимът е по-опитен сега.

„Това е вторият ни последователен финал в турнира. Загубихме първия, но сега се чувстваме по-добре и имаме повече опит. Надявам се, че ще спечелим. Ще бъде трудно. Това е финал и нито един съперник не е лек – още по-трудно ще бъде, защото Тотнъм е английски опонент“, завърши нападателят на Ливърпул.

Междувременно мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп потвърди, че една от ключовите фигури в неговия състав ще пропусне финала в Шампионска лига срещу Тотнъм (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички