Рюдигер готов отново да обезличи Холанд, спомни си за бившите си отбори, които са далеч зад Реал Мадрид


Рюдигер готов отново да обезличи Холанд, спомни си за бившите си отбори, които са далеч зад Реал Мадрид
Снимка: GettyImages

761 0

До голяма степен Карло Анчелоти успя да спечели всичките си критици през последните три сезона в Реал Мадрид, но все още има един конкретен случай, който се напомня на наставника. И той е свързван с предните мачове с Манчестър Сити, когато италианецът реши да остави Антонио Рюдигер на пейката на "Етихад".

Това няма да се случи този път, като германецът ще започне заедно с един измежду Начо Фернандес, Орелиен Чуамени или Едер Милитао в техния четвъртфинален сблъсък. Рюдигер ефективно се справи с Ерлинг Холанд миналия сезон на "Сантяго Бернабеу", но когато Едер Милитао се завърна след наказание, Анчелоти пусна бразилеца на "Етихад", а "белия балет" загуби с 4:0.

Още: Футболист на Реал Мадрид за Манчестър Сити: Не искахме да ги срещаме, доста е дразнещо да играеш срещу тях

Рюдигер ръководи защитата на Реал Мадрид през целия сезон, след като Милитао получи тежка контузия, а пред сайта на УЕФА бранителят заяви, че очаква с нетърпение сблъсъка с норвежкия нападател.

Рюдигер няма търпение да се изправи срещу Холанд

Рюдигер е вторият най-използван играч в състава на Реал Мадрид

"С голямо нетърпение очаквам дуела с него, това са мачовете, за които винаги си мечтал и да си част от това е невероятно. И срещу Ерлинг Холанд или срещу който и да е... Те имат много страхотни играчи, не само Холанд. Очевидно той е страхотен нападател. Наистина очаквам с нетърпение този мач, но очаквам всички мачове по един и същи начин, без да правя разлика", заяви Рюдигер.

Той също така обясни, че атмосферата в Реал Мадрид е напълно различна от тази, която е изпитал преди това в Щутгарт, Рома или Челси. "С цялото ми уважение към другите клубове, в които съм бил, които също бяха страхотни, мисля, че не могат да се сравняват с Мадрид. Те имат 14 европейски купи. Тук винаги става въпрос за спечелване на Шампионска лига, без да се налага да го казваме. Разбира се, че усещаме напрежението, аз вече го изпитах миналата година. Тук трябва да сте готови да стигнете до края. Винаги става въпрос за победа. Равенствата или пораженията просто не са опция".

По отношение на ролята си за в отбора: "Самоувереността е много важна. Трябва да дадете сигурност на отбора като дефанзивен лидер. Това са най-важните критерии: да вдигаш шум и да даваш увереност на отбора". А има голям проблем за Манчестър Сити преди сблъсъка с Реал Мадрид в Шампионска лига.

Още: Ерлинг Холанд иска в Реал Мадрид

Барселона се пробва да открадне "Ламин Ямал от Реал" - играчът не е доволен в Мадрид

Гуардиола изненада: Не гледам мачовете на Реал Мадрид, нямам време за това

Тибо Куртоа потвърди: Ясно е кога се връща в игра за Реал Мадрид

Карим Бензема с жестока подигравка по Ал Итихад - не бил като Реал Мадрид и заради това не вкарва

Реал Мадрид на нокти: 17-годишната им перла - Ендрик, иска да се жени

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички